Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Krievijas zinātniece: “Mūsu sporta zinātne ir pagājušajā gadsimtā”

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievijas zinātniece: “Mūsu sporta zinātne ir pagājušajā gadsimtā”
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Zinātņu akadēmijas Muskuļu darbības fizioloģijas laboratorijas vadītāja Olga Vinogradova atzina, ka Krievijas sporta zinātnes līmenis ir ļoti zems.

“Man ir ļoti nepatīkami to teikt, bet mūsu sporta medicīnas līmenis pamatīgi atpaliek no pasaules,” sacīja zinātniece, “mums ir labi speciālisti vidējā līmenī, taču pašlaik sportā tas ir pagājušais gadsimts. Mēs labi nosakām maksimālo skābekļa patēriņu, aerobo slodzi utt., taču mums vajag iet tālāk.”

Olga Vinogradova atzina, ka pašlaik Krievijas sporta zinātnē trūkst zināšanu par to kas slodzes laikā notiek konkrētos orgānos, kādi mehānismi tajā laikā aktivizējas, kas notiek šūnu līmenī, kādi gēnu kompleksi tiek aktivēti.

“Ja mēs zinām, kas notiek šūnā, mēs zināsim, ko jādara, lai šos procesus uzlabotu sportista labā,” viņa sacīja, “taču mūsu lielākā problēma ir tajā, ka sporta treneri ļoti neticīgi attiecas pret sporta zinātniekiem. Tāpēc viņiem trūkst zināšanu un saprašanas par to, kas notiek sportista organismā. Viņiem ir ļoti zems zināšanu līmenis medicīnas jomā, tāpēc sanāk, ka mēs gatavojam speciālistus, kas paši īsti nezina ko var un ko nevar darīt.”

Atgādināsim, ka pēdējos gados Krievijas sportā ir fiksētas vairākas problēmas, kas saistās ar sporta medicīnu un tās nespēju pielāgoties mūsdienu prasībām, sevišķi asi tika izjusts dopinga jautājums, kad virkne Krievijas sportistu tika apsūdzēti un arī pieķerti dopinga lietošanā, kā arī tika atklātas nelikumības Krievijas dopinga pārbaužu laboratorijā.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/

     [+] [-]

, 2017-06-16 22:03, pirms 7 gadiem
Es ietu vēl tālāk un apgalvotu, ka slavenākā Krievijas sporta zinātnes tehnika, - caurums dopinga laboratorijas sienā, - ir pazīstams jau tūkstošiem gadu, kad caur analoģiskiem caurumiem tika izlaupītas pirmās Ēģiptes faraonu kapenes.

     [+] [-]

, 2017-06-16 22:55, pirms 7 gadiem
Es teiktu vairāk - visa Krievija ir pagājušajā gadsimtā, bet vidējais intelekts ir palicis vēl vienu gadsimtu senākā pagātnē. Prozit!