Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Latvija jahta ''Spaniel'' dodas pēc kārtējās uzvaras regatē ''The Tall Ships Races 2011''

Latvija jahta ''Spaniel'' dodas pēc kārtējās uzvaras regatē ''The Tall Ships Races 2011''
Latvijas jahta "Spaniel"

Lai piedalītos vērienīgākajā regatē ''The Tall Ships Races 2011'', Latvijas jahta ''SPANIEL” no Andrejostas jahtkluba devusies ceļā uz Īriju, kur jau 3. jūlijā uzsāks cīņu par galveno regates godalgu. Jahta ''Spaniel” piedalās regatēs ''The Tall Ships Races” kopš 1998. gada un ir vienīgā jahta regates flotes C klasē, kas šajā laika periodā izcīnījusi 15 godalgotas vietas savā klasē, tajā skaitā 7 pirmās vietas.

Kā pastāstīja Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs Uģis Kalmanis, regate ''The Tall Ships Races 2011” notiks laikā no 2011. gada 3. jūlija līdz 8. augustam maršrutā Vaterforda (Īrija) – Grīnoka (Lielbritānija) – Lervika (Šetlendu salas, Lielbritānija) – Stavangera (Norvēģija) – Halmstada (Zviedrija). Regatē piedalīsies ap 90 burinieki un jahtas no 16 valstīm.

Jahtas Spaniel kapteinis Jānis Dupats: ''Kā kapteinis šajā regatē dodos pirmo reizi, un burāšu līdz Vācijas ostai. Nākotnē ceru burāt un izmēģināt spēkus arī kādā no sacensību posmiem, bet tam vēl nepieciešama papildu pieredze. Burāšana ir komandas darbs, regulāri starp kapteiņiem ir darbu sadale: treniņu vadīšana, pārtikas krājumi, jaunu komandas locekļu piesaiste, komandas komplektēšana. Visam jābūt perfektā kārtībā, jahtu un komandu sagatavotību ārkārtas situācijām regates organizatori pārbauda pirms katra reisa.

Rīgas vicemērs, Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks: "Man patiess prieks, ka Latvijā ir tik daudz azartisku cilvēku, kuri gatavi savā dzīvē uzstādīt augstus mērķus un tad ar enerģisku darbu tos arī sasniegt. Turēsim īkšķus par mūsu burātājiem un ar nepacietību gaidīsim 2013.gadu, kad arī Rīga atkal būs iekļauta "The Tall Ships Races" regates maršrutā, lai līdzīgi kā pirms 8 gadiem uz pāris dienām mēs atkal varētu kļūt par Balto buru lielpilsētu, pulcējot Rīgas ostā teju simts varenu daudzmastu burinieku un jahtu no visas pasaules."

Tāpat kā 2003. gadā, arī 2013. gadā viens no regates atbalstītājiem būs BTA, kas nodrošinās pasākumam civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu 10 milj. EUR vērtībā. STI ir apstiprinājusi regates ''The Tall Ships Races 2013” maršrutu: Orhusa (Dānija) – Helsinki (Somija) – Rīga – Ščecina (Polija). lRīgā regate būs aikā no 2013.gada 25.jūlija līdz 28.jūlijam.

Par regati ''The Tall Ships Races”:
Līdz 2003. gadam regate ''The Tall Ships Races” notika ar nosaukumu ''The Cutty Sark Tall Ships Races” un to organizēja Starptautiskā burāšanas mācību organizācija Sail Training International (STI). 54 gadu laikā regates ir bijušas apmēram 100 pilsētās Eiropā, ASV, Kanādā un Bermudās.

STI ir pārstāvētas 25 valstu nacionālās burāšanas mācību organizācijas, Latviju pārstāv Latvijas Burāšanas mācību asociācija (LBMA). LBMA panāca, ka 2003. gada 10.-13. augustā šīs regates flote – 80 burinieki un jahtas no 18 valstīm viesojās Rīgā. Četrās dienās kuģus apskatīja ap 500000 rīdzinieku un pilsētas viesu. STI atzina Rīgu par 2003. gada regates labāko ostu, pasniedzot Rīgai speciālu ceļojošo balvu.

Informāciju sagatavoja:
Uģis Kalmanis
Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.