Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts “Skibox balvas” skrituļslidošanā 1.posms

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Aizvadīts “Skibox balvas” skrituļslidošanā 1.posms
Starts junioriem, jauniešiem, elitei un master grupai 10km. Foto: Edgars Dundurs.

Otrdien vakarā Uzvaras parkā Rīgā ar pirmo posmu sākās jaunā sezona Latvijas lielākajam skrituļslidošanas seriālam “Skibox balva”, ko rīko sporta klubs “ASI Skibox”, SK “Apex” un Latvijas Skrituļslidošanas federācija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamentu. Pirmajā posmā, kurā uz starta visās vecuma grupās kopā izgāja simts skrituļslidotāju, dalībnieki sacentās vidējā distancē, mazākajiem veicot 500m, bet pašiem lielākajiem 10km.

Vīriešiem10km (10x 1km) pirmajos trijos apļos izveidojās līderu grupa ar 9 skrituļslidotājiem, kurā bija 5 pieaugušo grupas pārstāvji un četri juniori. Ceturtajā aplī no pārējiem pamazām sāka atrauties galvenais favorīts Reinis Znotiņš un nedaudz negaidīti arī pirmo sezonu junioru grupā pārgājušais Sandis Reinsons. Šis līderu duets ar katru apli palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem, kuru grupiņa pamazām samazinājās, un pusdistancē bija palicis vairs tikai pakaļdzenošais trio ar Lauri Bitenieku, Sandri Šnori un junioru Jāni Jurdžu. Pēc 7km trīs apļus līdz beigām Reinsons vairs nevarēja izturēt Znotiņa piedāvāto tempu, līdz ar to iepriekšējo sezonu kopvērtējuma uzvarētājs Reinis Znotiņš jauno “Skibox balvas” sezonu iesāka ar pārliecinošu uzvaru, uzrādot laiku 16:32;94. Tikpat pārliecinoši pirmais junioru konkurencē bija kopējā ieskaitē otrais finiša līniju 26 sekundes aiz Reiņa šķērsojošais pagājušā gada jauniešu grupas uzvarētājs Sandis Reinsons.

Apdzenot atpalikušo skrituļslidotāju grupu, sadalījās arī iepriekš pieminētais trio, no kura atpalika Sandris Šnore, kurš beigās finišēja piektais (+1:05), bet pieaugušo grupā nopelnīja trešo vietu. Tikmēr pēdējā desmitajā aplī no trio pārtapušajā duetā ātrākais bija pagājušā sezonas labākais juniors Jānis Jurdžs, kurš Sandim beigās piekāpās 12 sekundes un kuram līdz ar to otrā vieta junioru konkurencē, bet ceturtais finiša līniju sasniegušais Lauris Bitenieks (+39 s) nopelnīja otro vietu pie pieaugušajiem. Aiz viņiem finišēja vēl viens duets – 4.vietas ieguvējs pieaugušo grupā Ansis Eljašāns (+1:31) un Ansim finišā taisnes spurtā nedaudz piekāpušais trešais labākais juniors Haralds Dernovs. Tikmēr no veicmeistaru grupām finiša sprintā visātrākais bija Ivars Vingris no Master 50+, kurš uzrādīja laiku 19:30:48 un kuram dažas sekundes piekāpās ātrākie trīs Master grupas dalībnieki Ģirts Jankovskis, Pēteris Pētersons un Ivo Pušņins. Tikmēr Gunāram Laurim 2.viweta Master50+.

Sievietēm pretējie vīriešu konkurencei izšķirošie notikumi 10km distancē risinājās finiša taisnē, kur plecs pie pleca sprintoja trīs ātrākās – Patrīcija Sniķere, Agate Priedīte (abas no jauniešu grupas) un pieaugušo grupas līdere Arta Irbe. Pēdējā pagriezienā vadībā atradās Priedīte un dažus metrus pirms finiša šķita, ka Agate arī uzvarēs, taču viņa nepaspēja veikt finiša izklupienu un līdz ar to nācās par 0,06 sekundēm piekāpties savai sīvākai konkurentei un nu jau pirmo gadu jauniešu grupā Patrīcijai Sniķerei, kura nodemonstrēja lielāko ātrumu finiša taisnē un 10km uzrādīja laiku 19:24:92. Abām jaunietēm pāris sekundes simtdaļas zaudēja pirmo sezonu pieaugušo grupā startējošā Arta Irbe. Tikmēr ar dažu sekunžu intervālu pēc Artas finišā ieradās otrās un trešās vietas ieguvējas pieaugušo grupā Marta Garā un Katrīne Dreimane.

Master grupā savu pārākumu nodemonstrēja un vairāk nekā par minūti pār savām tuvākajām konkurentēm ātrāka bija Antra Zemīte, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu Denisa Druka-Jaunzeme apsteidza Daigu Gavariņu.