Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai fināls Eiropas čempionātā jauniešiem Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogalē Kišiņevā notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešiem (16-18 g.) panākumu guvuši rīdzinieki Leonards Petkevičs un Poļina Cepilova, kuri 59 pāru konkurencē iekļuva finālā un ieņēma 6.vietu, uzlabojot savu pagājušā gada rezultātu par 13 vietām. Par uzvarētājiem kļuva mājinieki Danils Gozuns un Anastasija Grunzu.

Par kontinenta čempiona titulu sacentās 59 jauniešu vecuma pāri no vairāk nekā 30 valstīm. Uz Moldovas galvaspilsētu bija devušies Latvijas čempionāta 2. un 4.vietas ieguvēji, jo pirmais un trešais pāris pārstāvēja mūsu valsti sestdien Salaspilī notikušajā pasaules čempionātā U21 grupā. Taču, neskatoties uz to, otro gadu pēc kārtas Latvija bija pārstāvēta finālā.

Jau pēc pirmo divu kārtu rezultātiem bija redzams, ka pagājušā gada Eiropas čempionāta 19.vietas ieguvējiem Leonardam Petkevičam un Poļinai Cepilovai (SDK “Dzinatrs”) šoreiz izdosies pakāpties augstāk un ir iespējas iekļūt pat labāko sešiniekā. Pusfinālā pirmie pieci pāri bija izteikti priekšā pārējiem, bet Latvijas vicečempioni sīvā cīņā, par puspunktu apsteidzot labāko Bulgārijas pāri, iekļuva finālā. Pirmajā dejā Sambā viņiem izdevās uzrādīt piekto rezultātu, bet pārējās četrās dejās viņi bija sestie, kādi arī čempionātu noslēdza. Tikmēr negaidīti 44.vietā palika otrs mūsu pāris Emirs Salmanovs un Luīze Kaščejeva (SDK “Mario”), kas bija ceturtdaļfināla pretendenti. Viņiem veiksme šoreiz nebija sabiedrotā, tādējādi čempionāts beidzās diemžēl jau pirmajā kārtā.

Pagājušā gada čempioni un vēl četri citi finālisti šajā sezonā ir sasnieguši pieaugušo grupas vecumu, tāpēc čempionu tituls bija brīvs. Par uzvarētājiem tika kronēti mājinieki moldāvi, kas aiz sevis otrajā un trešajā vietā atstāja rumāņus un krievus.