Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākie airētēji jauno sezonu sākuši spēcīgi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas labākie airētēji jauno sezonu sākuši spēcīgi
Elza Gulbe (centrā)
Foto: M.Marincic / croatiaopen.vsz.hr

Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā mūsu labākā airētāja Elza Gulbe un labākie airētāji Gints Zunde / Krišs Kalniņš aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās lielā starptautiskā pavasara regatē "Croatia Open 2014", kura norisinājās jau 31.reizi. Šogad tajā piedalījās 1200 dalībnieki no 14 valstīm. No mūsējiem vislabāk sekmējās Gulbei, kura izcīnīja divas pirmās vietas, informē Latvijas Airēšanas federācija.

Pirmajā sacensību dienā visi mūsu sportisti startēja vieniniekos U23 vecuma grupā (1x SMB un 1x SWB). Puišu konkurencē šajā grupā uz starta stājās 26 vieninieki. Veiksmīgi priekšbraucienos nostartēja Gints Zunde un Krišs Kalniņš, izcīnot vietas A finālā. Ne tik veiksmīgi klājās Pēterim Viļumam, kurš cīnījās par iekļūšanu C finālā, bet finišā tomēr spēka un meistarības nepietika. Fināla braucienā diezgan pārliecinoši ar 5.17 sekunžu pārsvaru uzvarēja Serbijas pārstāvis Martins Mačkovičs, bet otro vietu skaistā cīņā ar citu Serbijas pārstāvi Nikolu Kekiču izcīnīja musu Gints Zunde. Piekto vietu šajā finālbraucienā izcīnīja Krišs Kalniņš.

U23 grupas sieviešu vieninieku konkurencē Elza Gulbe bija starp 10 dalībniecēm. Mūsējā ļoti pārliecinoši uzvarēja savā priekšbraucienā un iekļuva finālā. Arī finālbraucienā - pārliecinoša uzvara, par vairāk nekā 11 sekundēm (!) tika apsteigta Horvātijas sportisti Žana Krakiča.

Otrajā sacensību dienā Gints Zunde un Krišs Kalniņš startēja savā pamatlaivā - pārairu divniekā, bet gan vīriešu konkurencē (U23 sacensības tur nenotika), kur uz starta stājās 18 komandas trijos priekšbraucienos. Mūsu komanda priekšbraucienā finišēja 3.vietā un A finālā neiekļuva. B finalā mūsu puiši izcīnīja uzvaru un regates kopvērtējumā ierindojās 7.vietā.

Elza Gulbe otrajā sacensību dienā startēja pārairu divniekā sievietēm kopā ar Igaunijas labāko sportisti Kaisu Paajusalu. Kopumā uz starta stājās 16 divnieku komandas. Priekšbraucienā viņas izcīnīja pirmo vietu un pārliecinoši iekļuva A finālā, kurā arī tika izcīnīta uzvara, par 4.50 sekundēm apsteidzot Austrijas duetu.

Pēteris Viļums otrajā sacensību dienā arī startēja vieniniekā, bet vīriešu konkurencē, kurā startēja 28 dalībnieki. Pēteris iekļuva C finālā un sacensību kopvērtējumā ierindojās 17.vietā.

Savukārt pirms tam (9.marts - 11.aprīlis) mūsu labākie airētāji kopā ar Igaunijas izlasi izvadīja treniņu nometni mazā un jaukā Horvātijas pilsētiņā Skradinā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Airēšanas federācija