Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Neretnieks prestižas sacensības Parīzē sāk ar 15.vietu (ar video)

Neretnieks prestižas sacensības Parīzē sāk ar 15.vietu (ar video)
Kristaps Neretnieks
Foto: Saut Hermes

Latvijas labākais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks piektdien ar izstāšanos un 15.vietu Elizejas laukos, Parīzē sāka piecu zvaigžņu (CSI 5*) sacensības "Saut Hermes", kas ir vienas no prestižākajām, kādās viņš savā līdzšinējā karjerā piedalījies.

Dienas ievadā Neretnieks ar zirgu Moon Ray piedalījās divu fāžu maršrutā ar 145 centimetrus augstiem šķēršļiem. Latvijas duets treniņu nolūkos veica pusi distances jeb pirmo fāzi, bet pēc tam plānoti izstājās, lai taupītu spēkus svarīgākajiem startiem, kas sekos sestdien un svētdien. Šī distance negāja pasaules ranga ieskaitē.

Vakara sesijā Neretnieks ar zirgu For Fan sacentās ātruma distancē ar 150 centimetrus augstiem šķēršļiem, ko veica bez gāztiem šķēršļiem. Kopā bez soda punktiem bija 20 no 46 duetiem, kas izgāja uz starta, bet, ņemot vērā uzrādīto laiku, Neretnieks ierindojās 15.vietā.

Nākamajās dienās sportistiem būs jāveic vēl pieci maršruti, sacensībām svētdien noslēdzoties ar "Grand Prix" trasi.

"Pirmā sacensību diena aizvadīta godam, mūsu abi labākie zirgi ir lieliskā formā un gatavi nākamajiem startiem," izteicies Neretnieks.

Sacensību kopējais balvu fonds ir 734 000 eiro un "Grand Prix" maršrutā no tiem tiks sadalīti 400 000 eiro.

Šī ir otrā reize karjerā, kad Neretnieks uzaicināts piedalīties Rietumeiropas līgas piecu zvaigžņu sacensībās. Sacensībās startē 20 jātnieki no pasaules ranga piecdesmitnieka, kamēr pats latvietis šobrīd rangā ir 465.pozīcijā.

Pirms divām nedēļām Neretnieks izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa Centrālreiropas zonas sezonas noslēguma kopvērtējumā, kas ļāva ceturto reizi karjerā kvalificēties finālsacensībām. Tās pēc mēneša arī risināsies tieši Parīzē.

Neretnieks ir līdz šim veiksmīgākais Latvijas konkūra sportists, kurš trīs reizes piedalījies Pasaules kausa finālā, kā arī kā vienīgais spējis iekļūt pasaules jātnieku ranga septiņdesmitniekā. Iepriekšējo reizi Pasaules kausa finālsacensībās viņš startēja 2015.gadā, pēc šīm sacensībām pārtraucot sadarbību ar savu tā brīža zirgu saimniekiem, kas nākamajās sezonās liedza pretendēt uz augstiem rezultātiem.


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.