Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Pavlovskis

Ivanovs olimpiādē izcīna septīto vietu vingrojumā uz stieņa, Ķigurei 25. vieta 100 metru sprintā

Ivanovs olimpiādē izcīna septīto vietu vingrojumā uz stieņa, Ķigurei 25. vieta 100 metru sprintā
Oļegs Ivanovs un Igors Vihrovs, Foto no personīgā arhīva

Jaunatnes olimpiādē Oļegs Ivanovs piedalījās finālsacensībās vingrojumā uz stieņa, kurās sasniedza septīto vietu. Nora Ķigure sacentās 100 metru sprintā un uzrādīja rezultātu 12.46 sekundes, kas ir par 0.68 sekundēm nekā pirmajā skrējienā.

Nora Ķigure 100 metru sprintā artēja pēc spēka trešajā labākajā skrējienā, kurā iekļuva tikai kā devītā. Šajā sacensību dienā, atšķirībā ar pirmajiem skrējieniem, sportistiem palīdzēja pavējš (+3 m/s), kas ļāva uzlabot iepriekš uzrādītos rezultātus.

Par ātru pirms starta šāviena izskrēja Ķigurei blakus celiņā esošā Kapeverdes sportiste, kura tika diskvalificēta. Pēc nākamā šāviena viss bija kārtībā, un latviešu sportiste veica labu startu. Diemžēl citas sportistes distancē bija ātrākas, un Ķigure palika astotajā vietā savā skrējienā ar rezultātu 12.46 sekundes. Otrā skrējiena laiks viņai bija par 0.68 sekundēm ātrāks nekā priekšsacīkstēs. Ķigure noslēdz olimpiādi ar 25. vietu 100 metru sprintā.

Latviju “slam dunk” konkursā pārstāvēja Niks Salenieks. Viņš olimpiādē piedalījās arī 3x3 basketbola turnīrā. Viņam bija jāizpilda divi triecieni no augšas, kurus vērtēja pieci tiesneši. Salenieks par abiem mēģinājumiem kopā saņēma 46 punktus, kas viņam 12 vīru konkurencē deva piekto vietu.

Naktī uz otrdienu finālturnīrā vingrojumā uz stieņa sacentās Oļegs Ivanovs. Par snieguma sarežģītību viņš saņēma 4200 punktus un par izpildījumu 7325 punktus. Ivanovam 11525 punkti summā deva septīto vietu no astoņiem sportistiem.

Atlikušajās divās sacensību dienās neviens latviešu sportists nestartēs. Ceturtdien ir trešo jaunatnes olimpisko spēļu noslēguma ceremonija, kurā piedalīsies arī Latvijas delegācija.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.