Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Jauni uzvarētāji Latvijas čempionāta 2.posmā rollerslēpošanā

Svētdien Daugavpils jaunajā Stropu trasē notikušajā otrajā posmā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā, ko Latvijas Slēpošanas savienība rīkoja sadarbībā ar Daugavpils sporta pārvaldi, vīriešiem elites grupā 20km klasiskajā stilā ar intervāla startu uzvarēja Ingmārs Briedis, bet sievietēm 14km ātrāko laiku uzrādīja madoniete Kitija Auziņa.

Vīriešiem 2,8km garais aplis bija jāveic septiņas reizes. Pēc pirmā apļa līdzīgus laikus uzrādīja pirmie četri, bet pēc tam ar katru nākamo apli savu pārsvaru palielināja Ingmārs Briedis, kurš tad arī izcīnīja uzvaru. Viņš distanci veica 48:52,7, par 36 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju un pirmo reizi iegūstot zelta medaļu. Par prieku mājiniekiem otro vietu izcīnīja Staņislavs Monskis, bet trešā vieta tika cēsniekam Ivo Caunem, kurš no uzvarētāja atpalika 3 minūtes un 17 sekundes. Ceturto vietu ieņēma pēdējos gados biežāk tehniskā delegāta funkcijas pildošais Mārtiņš Niklass no Jāņumuižas, bet vairāk nekā pusi distances ceturtajā vietā turošais otrs tehniskā delegāta eksāmenu nokārtojušais Latvijas slēpotājs Jānis Puida izstājās pleca traumas dēļ.

Sievietēm uzvaru svinēja Kitija Auziņa, kas 14km distanci veica 43:47,5 un par trīs ar pusi minūtēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Natāliju Kovaļovu no Krāslavas. Tikmēr cits krāslavietis Ojārs Vanags demonstrēja progresu un izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu V18 grupā (1997./98.g.) junioriem, 20km distanci veicot 52:05,5 un par pusotru minūti apsteidzot līdz šim allaž priekšā esošo Cēsu pilsētas sporta skolas pārstāvi Alvi Šķēpu. Vēl par minūti lēnāks bija un bronzas medaļu mājiniekiem nopelnīja Pāvels Pancerko. Meitenēm S18 grupā 14km distanci pusotru minūti lēnāk nekā elites grupas uzvarētāja veica Krista Razgale (Cēsu pilsētas sporta skola, CPSS) un ieguva pirmo vietu, aiz sevis atstājot līdzīgi par otro vietu cīnījušās Karīnu Pētersoni (Madonas BJSS) un Madaru Zaķi (CPSS). Tikmēr V40 grupā vīriem nepārspēts palika baltkrievs Jurijs Antohins, bet divu Latvijas pārstāvju cīņā par valsts čempionāta zeltu veterānu grupā Andrejs Matjuhins no Daugavpils apsteidza vistālāko ceļu uz sacensībām mērojušo dalībnieku Gati Neimani no Talsiem.

Pārējās grupās uzvarēja: U12 – Samanta Krampe un Gustavs Lukstiņš (abi SS “Arkādija”), U14 – Niks Saulītis (Madonas BJSS) un Evelīna Rama (CPSS), U16 – Reinis Cīrulis un Madara Skurule (abi Madonas BJSS).

Visās grupās kopā startēja 64 dalībnieki, kas pārstāvēja slēpošanas klubus no Rīgas, Madonas, Cēsīm, Krāslavas, Daugavpils, Viļakas, Bebrenes, Talsiem, kā arī kaimiņiem Baltkrievijas un Lietuvas.

Rezultāti: infoski.lv


Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.
Godalgoto trijnieks tranšejas stendā. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.