Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kramņikam un Anandam uzvaras

Meksikas galvaspilsētā Mehiko notiekošajā pasaules čempionātā šahā otrajā kārtā uzvaras izcīnīja abi galvenie turnīra favorīti – esošais pasaules čempions Vladimirs Kramņiks un bijušais čempions Višvanatans Anands (attēlā).

Kramņiks spēlējot ar baltajām figūrām, 27. gājienā piespieda kapitulēt savu tautieti Aleksandru Morozeviču. Anandam gāja smagāk un arī viņa pretinieks bija nopietnāks – armēnis Levons Aronjans, kuru arī min favorītu pulkā. Anands spēlēja ar melnajām figūrām, tomēr 41. gājienā salauza Aronjana pretestību. Gan Kramņikam, gan Anandam šīs bija pirmās uzvaras (pirmajā kārtā visi spēlēja neizšķirti – aut.), kas ļauj ar 1.5 punktiem izvirzīties vadībā.

Abos atlikušajos pāros (Petrs Svidlers – Petrs Leko un Boriss Gelfands – Aleksandrs Griščuks) tika fiksēti neizšķirti iznākumi.

3. kārtā abi līderi – Vladimirs Kramņiks un Višvanatans Anands – tiksies "aci pret aci" pie viena galdiņa. Ar baltajām figūrām šoreiz spēlēs Anands. Jāuzver, ka sacensības notiks divos riņķos, tā, lai pretinieki viens ar otru spēlētu divas reizes – ar melnajām un baltajām figūrām. Visas partijas tiek aizvadītas plkst. 14.00 pēc vietējā laika (22.00 pēc Latvijas laika) un tām iespējams sekot līdzi "online" režīmā sacensību oficiālajā mājaslapā.

Pasaules čempionāts šahā.
Mehiko. Meksika.
2. kārta.

Vladimirs Kramņiks (RUS) – Aleksandrs Morozevičs (RUS) 1-0
Petrs Svidlers (RUS) - Petrs Leko (HUN) 1/2-1/2
Levons Aronjans (ARM) - Višvanatans Anands (IND) 0-1
Boriss Gelfands (ISR) - Aleksandrs Griščuks (RUS) –1/2-1/2

Kopvērtējums pēc 2 kārtām
Vladimirs Kramņiks (RUS) 1.5 punkti
Višvanatans Anands (IND) 1.5
Petrs Svidlers (RUS) 1
Petrs Leko (HUN) 1
Boriss Gelfands (ISR) 1
Aleksandrs Griščuks (RUS) 1
Levons Aronjans (ARM) 0.5
Aleksandrs Morozevičs (RUS) 0.5

Izmantotie resursi:
www.chessmexico.com
Foto: AFP


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.