Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Triatlona uzvarētājas finišē reizē un par šādu rīcību tiek diskvalificētas

Triatlona uzvarētājas finišē reizē un par šādu rīcību tiek diskvalificētas
Foto: AP/Scanpix

Neparasts gadījums novērots Tokijā, kur olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās triatlonā pirmo divu vietu ieguvējas tika diskvalificētas par to, ka finišēja, sadevušās rokas. Starptautiskās triatlona savienības noteikumi šādu rīcību nepieļauj.

Lielbritānijas sportistes Džesa Līrmonta un Džordžija Teilore-Brauna sacensību noslēdzošajā daļā bija krietni atrāvušās no konkurentēm un par uzvaru sacentās vairs tikai savā starpā. Abas nolēma pasniegt Lielbritānijai dubultuzvaru un finiša taisnē sadevās rokās, skrējienā finišējot viena otrai blakus.

Sākotnēji foto finišā par uzvarētāju tika atzīta Līrmonta, taču vēlāk Starptautiskā triatlona savienība lēma par abu sportistu diskvalifikāciju. Sacensību reglaments paredz, ka šāds sods piemērojams sportistiem, kas vienlaicīga finiša gadījumā nav centušies finišēt ātrāk par sāncenšiem.

Lielbritānijas sportistes iesniedza protestu par šo lēmumu, taču apelācija tika noraidīta, un par sacensību uzvarētāju tika atzīta Flora Dafija no Bermudas. Otrā viet tika itālietei Alisei Beto, bet trešā vieta citai Lilebritānijas sportistei Vikijai Holendai.

Tokijā valdošā karstuma dēļ sacensību distance tika saīsināta, bet, ja tā nebūtu noticis, Holenda kā trešās vietas ieguvēja būtu garantējusi olimpisko ceļazīmi, saskaņā ar Lielbritānijas Triatlona savienības kvotu sadalas principiem. Taču tagad ceļazīmju ieguvējas tiks izlemtas savienības sapulcē vēlāk šogad, un Holenda norādīja, ka situācija ir dīvaini: „Jūtu līdzi Džesai un Džordžijai, jo viņas šodien bija labākās un pelnīja uzvaru. Nezinu, kā tagad notiks olimpisko spēļu dalībnieču izvēle, un arī negribētu būt to personu vietā, kam tas būs jāizlemj.”

Lasītājiem varētu būt palicis atmiņā līdzīgs gadījums pirms trim gadiem, kad brits Alisters Braunlī palīdzēja finišēt savam brālim Džonatanam, bet toreiz neviens sankcijas nesaņēma. Atšķirība toreiz bija tāda, ka Alisters tieši pirms finiša līnijas nostādīja Džonatanu sev priekšā un attiecīgi ļāva viņam skaidri finišēt augstākā pozīcijā. Noteikums par palīdzības saņemšanu no cita sportista triatlonā gan tāpat ir izmainīts, un šādas palīdzības sniegšana vairs nav atļauta.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/triathlon...


Annija Rulle-Titava. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Siguldiete Rulle-Titava triumfē Latvijas Universiādes badmintona turnīrā

Latvijas XXXIV Universiādes badmintona turnīrā par absolūto čempioni kļuva Rīgas Ekonomikas augstskolas pirmkursniece Annija Rulle-Titava, uzvarot gan sieviešu vienspēlēs, gan arī sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Vīriešeim divi tituli Oskaram Sauītim.
Latvijas pārstāvji uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvēji uzvar Baltijas čempionāta 1. posmā Viļņā

No 13. līdz 14. aprīlim Viļņā norisinājās Baltijas čempionāta pirmais posms stenda šaušanā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas pāsrstāvji.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".