Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šrilanka vasaras sezonu noslēdz ar mazrezultatīvu uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Šrilanka vasaras sezonu noslēdz ar mazrezultatīvu uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Šrilankas kriketa izlase mačā pret DĀR guva vien 99 punktus, taču šoreiz ar to bija gana, lai izcīnītu uzvaru vienīgajā T20 kriketa mačā - 98 : 99/7 (16/20).

Iepriekš jau ziņojām, ka Šrilankas un DĀR izlases aizvada maču sēriju, kurā komandas izspēlēja divus Testa kriketa mačus, piecus ODI mačus un vienu T20 spēli.

Jāsaka, ka pēdējam mačam bija jākļūst par galveno spēli, jo Testa maču sērijā uzvarēja širlankieši, bet ODI sērijā DĀR tika pie trim uzvarām, priekšlaicīgi izlīdzinot sēriju, tāpēc T20 spēles uzvarētājs automātiski arī kļūtu par sērijas uzvarētāju.

Izšķirošais mačs gan bija samērā netipisks, jo komandas, lai arī cīņa bija gana sīva, tā arī nespēja pārsniegt 100 punktu robežu un mačs noslēdzāas ar rezultātu 98 : 99/7 (16/20). Šī spēle tika aizvadīta pie pārpildītām tribīnēm un uz maču atnākušie šrilankrieši varēja redzēt ne tikai savas komandas panākumu, bet arī Dineša Čandimala, kurš ir viens no labākajiem Šrinalkas kriketistiem, atgriešanos laukumā pēc sešu maču diskvalifikācijas.

Čandimala demonstrēja patiesi lielisku spēli, jo tik mazrezultatīvā cīņā pamanījās gūt vairāk kā trešdaļu no visiem uzvarētāju komandas punktiem (36 punkti no 33 bumbām). Nevar gan nepieminēt, ka Danandžaha de Silva guva vēl 31 punktu un viņi bija labākie Šrilankas komandas atsitēji.

Tiesa, ir jāatzīst, ka lielāko darbu paveica Šrilankas bouleri, kuri katrs tika vismaz pie viena viketa un neļāva izvērsties DĀR atsitējiem.

Dienvidāfrikāņi gan arī paši šodien ne tuvu nebija uzdevumu augstumos. Spēles sākumā Kvintons de Koks demonstrēja labu spēli, taču tika izslēgts no mača tad, kad bija guvis vien 20 punktus un arī pārējiem viesu komandas spēlētājiem labāk neveicās. Beigu beigās viņi aizvadīja vienu no sliktākajiem T20 mačiem komandas vēsturē un vājāko spēli pret Šrilankas komandu.

Līdz ar šo maču vasaras sezonu noslēdza kā Šrilankas, tā DĀR komandas un uz šo brīdi maču sēriju aizvada vien Anglija un Indija, kurām priekšā vēl trīs Testa kriketa mači. Tāpat šosezon vēlpa trim ODI un T20 mačiem aizvadīs Īrija un Afganistāna, bet pēdējās cīņas tiks aizvadītas Āzijas kausā (ODI). Vispirms tiks izspēlēta kvalifikācija, bet no 15. līdz 28. septembrim arī pati kausa izcīņa.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...