Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Podosinoviks pievienojas Eiropas badmintona ekselences centram Dānijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Podosinoviks pievienojas Eiropas badmintona ekselences centram Dānijā
Niks Podosinoviks
Foto: LBF

Eiropas badmintona ekselences centrā, kas sāks darboties Dānijas pilsētā Holbaekā no 2017.gada 1.septembra, kopā ar citiem Eiropas badmintona talantiem olimpiskajām spēlēm Tokijā gatavosies arī Latvijas spēcīgākais badmintona spēlētājs Niks Podosinoviks.

Eiropas badmintona ekselences centru izveidoja Eiropas badmintona konfedererācija, lai apvienotu Eiropas spēkus konkurencē ar Āzijas badmintona federācijām. Mērķis ir panākt, ka vēl vairāk Eiropas spēlētāji kvalificējās uz Olimpiskajām spēlēm un Pasaules čempionātiem, kā arī izcīnītu vēl vairāk medaļas. Dalībai Eiropas badmintona ekselences centrā ir atlasīti 20 talantīgi un perspektīvi spēlētāji ar ambīcijām uz 2020.gada Olimpiskajām spēlēm Tokijā.

Lai nokļūtu Eiropas badmintona ekselences centrā, Nikam Podosinovikam bija sākotnēji jāsaņem nacionālas badmintona federācijas (Latvijas badmintona federācijas) pieteikums, bet pēc tam jāiztur konkurence divās atlases nometnēs.

Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds uzskata, ka Eiropas badmintona ekselences centrs ir kā Eiropas Olimpiskā izlase. “Nokļūšana šajā centrā vēl nenodrošina kvalificēšanos uz Olimpiskajām spēlēm, taču spēlētājiem ir radīti maksimāli labvēlīgi apstākļi, lai kļūtu par Pasaules līmeņa vadošiem spēlētājiem,” skaidro Kristians Rozenvalds.

Eiropas badmintona ekselences centrs nodrošinās Nikam Podosinovikam fantastiskus treniņu apstākļus, kā arī dzīvošanu un ēdināšanu. Dalībniekiem būs iespēja arī strādāt par badmitnona treneriem palīgiem un sparinga partneriem, kā arī tiks nodrošināta iespēja studēt Dānijas augstskolās.

“Šis ir ļoti specīgs motivators jauniem badmintona spēlētājiem, kuru skaits arvien turpina augt. Jauniešiem ir parādīts ceļš, kā ar badmintona treniņiem var sasniegt ne tikai sportiskus mērķus, bet arī iegūt iespēju bezmaksas studēt Eiropas prestižākajās augstskolās,” norāda Kristians Rozenvalds.

"Jāatzīst, ka Latvijas badmintona federācijai tā ir ne tikai iespēja, bet arī jauni pienākumi, jo trīspusējā vienošanās starp spēlētāju, nacionālo badmintona federāciju un Eiropas badmintona konfederāciju paredz nodrošināt dalību desmit Pasaules reitinga turnīros gadā. Šobrīd kopīgi strādājam pie 2018.gada turnīru plāna un budžeta," informē Kristians Rozenvalds.

Eiropas badmintrona konfederācijas interneta lapā BadmintonEurope.com rakstīts, ka Niks Podosinoviks sācis spēlēt badmintonu 10 gadu vecumā. Sākotnēji Niks Podosinoviks esot trenējies basketbolā, bet tomēr izvēlējies badmintonu, jo viņu vairāk saistījis individuālais sports. Šobrīd Niks Podosinoviks ir pārliecināts, ka izvēle par labu badmintonam bijusi pareiza.

Niks Podosinoviks informē BadmintonEurope.com, ka viņa badmmintona prasmes ir iegūtas Rīgas badmintona skolā pie trenera Arņa Šefera. "Es nekad nežēloju sevi intensīvos un fiziski smagos treniņos, jo zinu, ka smags un neatlaidīgs darbs treniņos man ļaus vieglāk justies turnīros,” stāsta Niks Podosinoviks.

"Esmu ļoti priecīgs un lepns par to, ka no septembra sāku trenēties Holbaekā. Esmu ieinteresēts šajā projektā kopš pirmās ziņas par to. Jau pēc pirmās atlases nometnes es sapratu, ka es tiešām gribu būt tur. Tagad es varu teikt, ka šis sapnis piepildījies, un es nevaru vien sagaidīt to brīdi, lai dotos uz Dāniju un sākt nopietni strādāt pie sava mērķa,” BadmintonEurope.com citē Niku Podosinoviku.

Niks Podosinoviks atzīst, ka viņam Latvijā ir bijis ļoti grūti atrast ikdienas sparinga partnerus, tāpēc pārcelšanās uz Dāniju ir vienīgais veids, kā viņš redz iespēju attīstīties.

"Esmu sasniedzis visu, kas Latvijā ir iespējams. Ja es gribu progresēt, man ir ikdienā jātrenējas ar spēcīgākiem puišiem. Manuprāt, Eiropas badmintona ekselences centra projekts ir unikāla iespēja trenēties visaugstākajā līmen, kopā ar profesionāliem spēlētājiem un treneriem,” stāsta Niks Podosinoviks.

Eiropas badmintona konfederācija atzīst, ka attiecībā uz Niku Podosinoviku nav šaubu, ka Eiropas badmintona ekselences centrs palīdzēs viņam kļūt par daudz labāku spēlētāju. Te viņam ļoti noderēs iepriekš apgūtā darba ētika un atdošanās treniņprocesam.

"Es esmu pārliecināts, ka dzīvošana un trenēšanās Holbaekā virzīs manu badmintona karjeru pareizā ceļā. Es esmu ļoti pateicīgs par šo lielisko iespēju kļūt par Eiropas badmintona ekselences centra dalībnieku,” stāsta Niks Podosinoviks.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas badmintona fedederācija