Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Jaunais ātrumlaivu pilots Tučkovs kļūst par divkārtējo Eiropas čempionu

Jaunais ātrumlaivu pilots Tučkovs kļūst par divkārtējo Eiropas čempionu
Maksimiliāns Tučkovs

Šodien, 15. jūlijā Liepājā noslēdzās Eiropas čempionāts ātrumlaivām JT 250 klasē. „Riga Powerboat Team” pilots Maksimiliāns Tučkovs šajā posmā ieguva pirmo vietu, tādējādi kļūstot par divkārtēju Eiropas čempiona titula ieguvēju.

Liepājas vējainajos laika apstākļos čempionāts notika divas dienas. Pasākums bija vērienīgs, un Liepājas Karostas kanālā starp jauniešiem norisinājās ļoti spraiga cīņa.14 pilotu konkurencē Maksimiliāns spēja apsteigt sāncenšus gan no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Itālijas un Ukrainas, otrajā vietā atstājot igauni Paulu Zujenko, trešais palika lietuvietis Paulius Stainis.

Maksimiliānam tikko palika piecpadsmit, bet talantīgais pilots par Eiropas čempionu JT 250 klasē kļuvis jau otro reizi, savu pirmo čempiona titulu iegūstot jau 2010. gadā. Papildus, pagājušajā gadā Maksimiliāns ieguva pasaules jaunatnes čempiona titulu, un nu jau viņš var lepoties ar trīs ļoti nozīmīgiem un prestižiem sasniegumiem.

„Riga Powerboat Team” komandas vadība komentē: „Maksimiliānam ir ļoti labs potenciāls kļūt par vienu no pirmajiem pilotiem arī augstākās klasēs. Domājam, ka ir laiks pārsēsties uz Formula4S, jo mums ir labas zināšanas un pieredze arī šajā klasē. Uzskatam, ka perspektīvas viņam būs ļoti labas.”

Informāciju sagatavoja
„Riga Powerboat Team”


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.