Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmais PGA turnīrs pēc trīs mēnešu pārtraukuma beidzas ar pārspēli un Bergera uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmais PGA turnīrs pēc trīs mēnešu pārtraukuma beidzas ar pārspēli un Bergera uzvaru
Daniels Bergers. Foto: AP/Scanpix

Pagājušās nedēļas nogalē Fortvortā (Teksasa) notika pirmais PGA tūres turnīrs pēc koronavīrusa pandēmijas radītas trīs mēnešu pauzes. Saspringtā "Charles Schwab Challenge" turnīra finišā bija nepieciešama pārspēle, lai noskaidrotu uzvarētāju starp diviem amerikāņiem, un 27 gadus vecais Daniels Bergers pieveica četrus gadus jaunāko Kolinu Morikavu, iegūstot trešo PGA titulu.

"Colonial Country Club" notikušajā turnīrā varēja būt pat trīs spēlētāju "play-off", taču Zanders Šofelī, kurš bija līderis pēc trešā raunda, pieļāva rupju kļūdu priekšpēdējā bedrītē un nespēja atgūt zaudēto, kā rezultātā titulu sadalīja Bergers un Morikava. Visiem trim pēdējo 2-3 bedrīšu posmā bija rezultāts -15, bet pēc 72. bedrītes tāds rezultāts saglabājās tikai diviem.

Bergers to panāca ar pēdējā bedrītē trāpītu "birdie" bumbiņu. Viņš drīz kluba mājā noskatījās, kā Morikava savu 72. bedrītes "birdie" bumbiņu aizripina nedaudz garām. Trāpot Morikava būtu kļuvis par čempionu, jo pēdējā grupā spēlējušais Šofelī abus konkurentus panākt nespēja. Viņš 17. bedrītē no pusotra metra netrāpīja PAR bumbiņu, kas izgriezās no bedrītes. Šofelī līdz šim misēklim turnīrā bija perfekta 51/51 realizācija tik netālos sitienos.

Šofelī pēdējā bedrītē nespēja gūt nepieciešamo "birdie", bet pārējie divi spēlētāji jau gatavojās "play-off", kas beidzās jau pirmajā papildus bedrītē. Tika spēlēta 17. bedrīte, kur abiem līdzīgi bērdiju mēģinājumi. Bergers savu komfortabli trāpīja, bet Morikavas ripinātā bumbiņa izgriezās no bedrītes, dodot jaunākajam pārspēles dalībniekam otro misēkli pēc kārtas uz grīna.

Morikava, kurš uzvarējis vienā PGA turnīrā, pirmoreiz piedalījās pārspēlē, kamēr Bergeram tas bija trešais "play-off" (1-2). Viņš izcīnīja trešo PGA titulu. Zīmīgi, ka visi iegūti jūnija otrajā nedēļā. Viņš 2016. un 2017. gadā uzvarēja "FedEx St. Jude Classic", kur pēdējais raunds notika attiecīgi 12. un 11. jūnijā, bet Fortvortā – jūnija 14. datumā.

"Charles Schwab Challenge" bija pulcējis ļoti iespaidīgu sastāvu, Teksasā spēlējot 15 spēlētājiem no ranga Top 20, ieskaitot visu pirmo piecinieku. Ranga līderis Rorijs Makilrojs ar rezultātu -6 ieņēma dalītu 32. vietu. No lielākajām zvaigznēm pirmajā turnīrā pēc lielās pauzes nepiedalījās 11. numurs Taigers Vudss.

Šīs nedēļas turnīrs būs Hiltonhedā (Dienvidkarolīna), kur notiks "RBC Heritage". Plānots, ka pirmo četru nedēļu turnīri notiks bez skatītājiem. Šogad būs tikai trīs no četriem "major" sērijas turnīriem (izņemot britu "The Open Championship"). Pirmais plānots no 6. līdz 9. augustam Sanfrancisko, kur gaidāms no maija pārceltais "PGA Championship". Savukārt "US Open" būs septembrī, kad plānots arī Raidera kauss, bet "Masters" novembrī.