Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Loka šāvēji sacentīsies sacensībās "Riga Open 2012"

Loka šāvēji sacentīsies sacensībās "Riga Open 2012"
Foto: Lolita Jakovļeva

Sestdien, 16.jūnijā, Mežaparkā, Ķeižermeža stadionā, notiks starptautiskas sacensības loka šaušanā – "Riga Open 2012". Šogad uz sacenībām pieteikušies 70 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gandrīz uz pusi pārspējot pagājušā gada 40 dalībniekus.

Loka šaušanas sacensību rīkošanas tradīcija Rīgā tika sākta tālajā 1963. gadā vienlaicīgi ar Latvijas Loka šaušanas federācijas dibināšanu, bet kopš 1991. gada šāda vēriena starptautiskas sacensības galvaspilsētā rīkotas netika. Pateicoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstam tradīcija tiek atjaunota un otro gadu loka šāvēji atgriežas Rīgas pilsētā.

Jau padomju gados Ķeizarmežā ir notikušas augsta ranga vasaras loka šaušanas sacensības - neskaitot Latvijas PSR un Baltijas čempionātus, pat PSRS bruņoto spēku čempionāts, kas pēc rezultātu un organizācijas līmeņa bija tādā pašā līmenī kā šodienas Eiropas čempionāti.

Sacensību dalībnieki sacentīsies meistarībā šaujot trīs dažādās loku grupās – olimpiskais jeb rekursīvais loks, kompaktloks un tradicionālais loks, cīnoties atsevišķi sieviešu un vīriešu konkurencē.

No rīta kvalifikācijā sportisti ar olimpisko loku par godu Olimpiskajam gadam šaus vingrinājumu 2x70m sauktu arī par Olimpisko apli, kompaktloka šāvēji – 2x50m, bet tracicionālā loka piekritēji – 2x30m.

Pēc kvalifikācijas rezultātiem dalībnieki tiks sarindoti turnīrcīņām un pēcpusdienā sāksies īstā cīņa par godalgotajām vietām, kur turnīra pāra uzvarētājs dosies cīņā pret nākamo pretinieku, bet zaudētājs no cīņas izstāsies. Līdz finālcīņām tiks visspēcīgākie un izturīgākie sacensību dalībnieki katrā loka grupā.

Programma:
9:00-19:45 – iesildīšanās, reģistrācija, tehniskā komisija.
9:45-10:00 – Sacensību atklāšana
10:00-13:00 – kvalifikācija
13:00 – 14:00 – pusdienas pārtraukums
14:00 – 17:00 – turnīrcīņas
17:30 - Apbalvošana.

Sacensības organizē Latvijas Loka šaušanas federācija sadarbībā ar sporta klubiem „Atlantis” un „Amazones”. Atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Sīkāka informācija atrodama sacenību mājas lapā Riga OPEN 2012 un LLŠF mājas lapā Latvijas Loka Šaušanas Federācija

Informāciju sagatavoja
Latvijas Loka Šaušanas Federācijas preses sekretāre Agate Zālīte


Annija Rulle-Titava. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Siguldiete Rulle-Titava triumfē Latvijas Universiādes badmintona turnīrā

Latvijas XXXIV Universiādes badmintona turnīrā par absolūto čempioni kļuva Rīgas Ekonomikas augstskolas pirmkursniece Annija Rulle-Titava, uzvarot gan sieviešu vienspēlēs, gan arī sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Vīriešeim divi tituli Oskaram Sauītim.
Latvijas pārstāvji uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvēji uzvar Baltijas čempionāta 1. posmā Viļņā

No 13. līdz 14. aprīlim Viļņā norisinājās Baltijas čempionāta pirmais posms stenda šaušanā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas pāsrstāvji.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".