Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

PČ dalībniece Baiba Medne Jelgavas akvatlonā sasniedz Latvijas rekordu

PČ dalībniece Baiba Medne Jelgavas akvatlonā sasniedz Latvijas rekordu
Baiba Medne pēc uzvaras Jelgavas akvatlonā. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pagājušajā nedēļas nogalē aizvadīts Jelgavas akvatlons, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas kausa trešais posms. Sacensībās jaunu valsts rekordu sasniedza Baiba Medne, kura šī mēneša sākumā palika uzreiz aiz trīsdesmitnieka pasaules čempionātā akvatlonā.

Peldējums notika Jelgavas baseinā, bet pēc tam skriešana risinājās no Jelgavas sporta centra līdz tiltam pār Lielupi un atpakaļ pa promenādi. Sportistiem tika piedāvāta ātra distance, pēc tam labākajiem tiekot pie skaistiem kausiem. Jelgavas akvatlonā ar lielu pārstāvniecību pagodināja Dobeles klubs "Aquatics", bet diemžēl maz pārstāvju šoreiz bija no Daugavpils un Valmieras, kas arī ir triatlona centri Valmierā.

Kā jau prognozējams, Medne sasniedza sacensību augstvērtīgāko rezultātu, turklāt arī tika pie Latvijas rekorda - 1000 metru peldējumu un 5000 metru skrējienu viņa pievarēja 31 minūtē un 57 sekundēs. Sportiste bija trīs minūtes ātrāka par talantīgo Danielu Leitāni, kurai gan spēcīgākā ir triatlona trešā disciplīna - riteņbraukšana. Akvatlonā vispirms jāveic peldēšanas distance, kurai seko skriešana ar handikapa startu – kā pirmais startē ātrākais peldētājs, kuru konkurenti cenšas noķert. Uzvarētājs ir tas, kurš finiša līniju šķērso pirmais.

Jelgavas akvatlonā startēja arī Smiltenes pusē pazīstamais bitenieks Vilis Mednis un jau nākamajās sacensībās sportisti balvās, iespējams, varēs sagaidīt arī kārumus no Medņu ģimenes uzņēmuma.

Jau šajā nedēļas nogalē seši Latvijas pārstāvji Polijas pilsētā Olštinā piedalīsies Eiropas junioru kausa posmā. Meiteņu sacensībās starp 36 dalībniecēm Leitāne tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm.

Arī Latvijā tuvākajās nedēļās plānots notikumiem bagāts kalendārs. 26. maijā pirmoreiz Ilūkstē notiks baseintriatlons, bet Latvijas kausa nākamais posms 1. jūnijā gaidāms Valmieras baseintriatlona ietvaros, turklāt velobraukšana šajās sacensībās tiks veikta ar kalnu divriteņiem. Pieteikties iespējams Latvijas Triatlona federācijas mājaslapā.

Izmantotie resursi:
https://www.triatlons.lv/zinas/pasa...


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.