Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Favorīti "Baltais" un "Universitātes sports" uzvar Latvijas komandu čempionātā galda tenisā

Favorīti "Baltais" un "Universitātes sports" uzvar Latvijas komandu čempionātā galda tenisā
Galda tenisa klubs "Baltais" pēc uzvaras Latvijas komandu čempionātā

Galvenie favorīti GTK "Baltais" un "Universitātes sports" aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja Rīgā notikušajā Latvijas komandu čempionātā galda tenisā.

Vīru turnīra pēdējo gadu titulētākā vienība "Baltais" pirms Rīgā notikušā pēdējā sabraukuma bija vien kopvērtējuma trešajā pozīcijā, tomēr spēja nocīnīties pietiekami pārliecinoši un sasniedza finālu, kurā ar 4-1 apspēlēja "Namejs-Pingpongshop.lv" komandu.

Pirms fināla posma "Baltais" sastāvam piesaistīja martā par Latvijas čempionu kļuvušo Artūru Reinholdu. Tāpat vienību finālā pārstāvēja Igors Sidorovs, kā arī igauņi Reins Lindmee un Oto Tamme, kurš ir tās izveidotājs un uzturētājs.

Finālā Reinholds, Lindmee un Sidorovs uzvarēja savās vienspēlēs, pēc tam Tammem kopā ar Reinholdu tika dota iespēja dubultspēlē, kuru gan viņi zaudēja, bet piektajā cīņā nogurušais Reinholds pārspēja lietuvieti Tonetu Domeiku un izcīnīja panākumu summā.

Īpašas pieminēšanas vērts ir Lindmee, kuram ir jau 65 gadi un savulaik viņš pārstāvējis arī PSRS izlasi. Savukārt Tamme ir AS “Tukuma piens” vadītājs, kurš ilgus gadus nebija nodarbojies ar galda tenisu un to atsāka, kad pārvācās dzīvot Latvijā.

"Man bija ļoti smags pirmais mačs, arī nogurums darīja savu, bet mācējām tikt galā. Prieks, ka čempionāts paliek stiprāks un ir smagi cīņas, tas tikai vairo prieku par uzvaru," pēc sacensībām teica Reinholds. "Bija plāns, ja esam 3-0 vadībā, dosim Oto iespēju uzspēlēt. Labi, ka mūs nesodīja par to, bet prieks, ka Oto uzspēlēja, jo viņš ir liels faktors Latvijas galda tenisā kopumā."

"Esot Latvijas čempiona statusā, labā nozīmē jūtu atbildību, redzu, ka varu būt piemērs bērniem un jauniešiem. Man šī atbildība patīk, māku ar to sadzīvot," teica Reinholds nākamajā sezonā pārstāvēs savas dzimtās Salaspils vienību.

Tikmēr dāmu turnīra čempiones bija ļoti prognozējamas, "Universitātes sportam" finālā ar 4-0 uzveicot Kuldīgas NSS vienību. "Universitātes sporta" līderes bija šī gada trīs Latvijas labākās galda tenisistes Sabina Musajeva, Antra Vīnerte un Baiba Bogdanova.

Galda tenisa sezona Latvijā ir gandrīz noslēgusies, tomēr vēl 9. un 10. jūnijā O.Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolā Rīgā pirmoreiz risināsies turnīrs "Baltais" Latvijas TOP 10, kurā piedalīsies visi valsts spēcīgākie galda tenisisti.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.