Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Projektā ''Sporto visa klase'' 4. sezonā piedalīsies gandrīz 6000 dalībnieki

Krišs Upenieks

Noslēgusies pieteikšanās projektam “Sporto visa klase” 2017./2018.mācību gadam. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir apstiprinājusi 235 klašu pieteikumus.

Projektā nākamajā mācību gadā 3.klašu grupā apstiprināti jauni dalībnieki no 112 klasēm. 4.klašu grupā dalību projektā turpinās 81 klase, 5.klašu grupā 36 klases, savukārt 6.klašu grupā piecas reizes nedēļā sportos 6 projekta pilotklases.

“Esmu gandarīts, ka projekts “Sporto visa klase” gūst arvien lielāku pašvaldību interesi un ģimeņu atbalstu, jo nākamajā mācību gadā piecas reizes nedēļā sportos jau gandrīz 6000 dalībnieku, vienlaikus aktualizējot diskusiju par ikdienas fizisko aktivitāšu nozīmi bērnu veselības un stājas nostiprināšanā pamatskolā”, izsakās Olimpiskais vicečempions un projekta idejas autors Žoržs Tikmers. “Projekts ir radošs un iedvesmojošs pasākums tā dalībniekiem, jo tiek uzlabota bērnu veselība un stāja, veidota motivācija nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un prasme strādāt vienotā komandā.”

Ar projekta dalībnieku sarakstu ir iespējams iepazīties mājaslapā internetā: sportovisaklase.olimpiade.lv/lv/dalibnieki.

Dalība projektā “Sporto visa klase” skolēniem ir bez maksas, un tas paredz iesaistīto skolu 3., 4. 5. un 6.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu.

Šajā mācību gadā norisinās projekta trešā sezona, kurā piedalās vairāk kā 3000 bērnu no 130 klasēm un 59 pašvaldībām. Projekta "Sporto visa klase" 3.sezonas finālsacensības norisināsies šo piektdien, 19.maijā "Zemgales Olimpiskajā centrā" Jelgavā.

Projekta mērķis ir palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 3. – 6.klašu grupai un četru mācību gadu laikā mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, veselību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu.

Projekts “Sporto visa klase” paredz 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā:

vispārējā fiziskā sagatavotība;
futbola iemaņu apguve;
peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā.

Projektu organizē LOK sadarbībā ar “Olimpisko Solidaritāti”, pašvaldībām un Latvijas Futbola federāciju, to atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija un Aizsardzības ministrija, LOK ģenerālsponsors “Latvijas Mobilais Telefons”, LOK partneris “LDz Cargo” un sporta preču veikals tīkls SIA” Sportland”.

Informāciju sagatavoja:

Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs