Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Majoros plaši apmeklēti Jūrmalas Skriešanas svētki

Majoros plaši apmeklēti Jūrmalas Skriešanas svētki
Foto: Mareks Gaļinovskis.

Svētdien, 14. aprīlī Majoru pludmalē jaukā gaisotnē un kuplā dalībnieku lokā norisinājies viens no gaidītākajiem ikgadējiem un tradicionālajiem Jūrmalas aktīvās atpūtas pasākumiem pavasarī – “Jūrmalas Skriešanas svētki”. Pavasarīgi saulainos laikapstākļos Jūrmalas aktīvās atpūtas sezonu Majoros kopīgi atklāja divi ar pusi tūkstoši klātesošo.

Dalībnieki kā ierasts sacentās vai nu skriešanā, vai arī nūjošanā. Ja skriešanā bija 5km un 10km distances, bet bērniem no 400m-800m, tad nūjotājiem bez 5km un 10km bija arī pusmaratona distance – 21km, kuras veicēji pašā rīta agrumā plkst. 9.00 tad kā pirmie arī atklāja šī gada Jūrmalas Skriešanas svētkus.

Skriešanas svētku rīkotāji ģimenēm ar bērniem un pasākuma dalībniekiem bija sarūpējuši dažādas atrakcijas un aktivitātes. Vislielāko interesi izsauca azartiskais “Milzu ķēriens”, kur dalībniekam piesietam aiz gumijas bija jācenšas aizsniegties pēc dāvanas. Hanzas Maiznīca sarūpēja dāvanas tiem interesentiem, kuri vēlējās izzināt Jūrmalas vēsturi un piedalījās orientēšanās spēlē, kur ar simts gadus vecas kartes un arī vēsturisko bilžu palīdzību aizrautīgi meklēja un atklāja Jūrmalas senākās vietas un faktus. Tikmēr radošajās darbnīcās bērni varēja izkrāsot sejas ar Jūrmalai raksturīgiem simboliem un veidot vējdzirnavas un putnus. Par muzikālo priekšnesumu pasākuma laikā rūpējās bērnu un jauniešu vokālā studija “Studija Rasa”.

10km distancē beigās no līderu trio ātrākais bija pagājušā gada Latvijas čempionāta 4.vietas ieguvējs 1500m Aigars Feteris, kurš vienīgais šo distanci veica ātrāk par 36 minūtēm – 35:56,6. Finišā Aigaram 20 sekundes piekāpās līderis pēc pirmā apļa jeb pusdistances Valdis Miezītis, bet trijnieku noslēdza uzvarētājam pusminūti zaudējušais Jānis Vītiņš. Sievietēm pārākumu ar vairāk nekā divu minūšu pārsvaru apliecināja pagājušā gadā strauji progresējusī un vairākas uzvaras populārajā taku skriešanas seriālā „Stirnu buks” izcīnījusī Klinta Lauska, kas vienīgā izskrēja no 40 minūtēm – 39:21,0. Aiz sevis Klinta atstāja abas māsas – Zandu Malančuku un Agnesi Ulanovu.

5km distancē vīru konkurencē par uzvaru līdzvērtīgi cīnījās arī trīs pretendenti, kuru vidū beigās finišā līniju pirmais šķērsoja savulaik vairākas medaļas junioru konkurencē Latvijas čempionātos vidējās distancēs ieguvušais Jānis Mežiels (16:40,0), kurš par 14 sekundēm bija ātrāks nekā 2018.gada vicečempions 800m telpās Arnis Ozoliņš, bet vēl pēc 7 sekundēm finišā trešais ieradās pagājušā gada Latvijas junioru čempions 1500m Emīls Stiprais. Sievietēm nepārspēta palika 2018.gada Latvijas vicečempione maratonā Jekaterina Soukunova, vienīgajai no sievietēm noskrienot ātrāk par 20 minūtēm – 19:54,6. Tāpat kā 10m arī 5km sievietēm noslēdzošās divas godalgotās vietas nopelnīja māsas – šoreiz tās bija „Stirnu bukā” skolu čempionātā dominējošās Viktorija un Izabella Bogdanovas.

Garākajā nūjošanas distancē 21km pārliecinoši pirmais pēc 2:20:47,9 finišēja tukumnieks Nauris Rūdulis, bet sievietēm pagājušā titulu aizstāvēja liepājniece Linda Kubiloviča, kurai vienīgajai no dāmām izdevās iekļauties divās ar pusi stundās – 2:29:05,3. 10km distancē piekto gadu pēc kārtas nepārspēts palika Jurijs Misjuns (1:05:16,2), kuram konkurenci mēģināja sastādīt gan nūjošanā, gan skriešanā startējušais ogrēnietis Valdis Ņilovs, bet sievietēm atkal uzvaras laurus plūca Baiba Bolgzda (1:10:44,8). Īsākajā 5km distancē, pirmās vietas ieguva Ēriks Miķītis (35:20,4) un Līna Gaile (36;12,0).

Distances finišā ikviens dalībnieks saņēma “Better4U” un “Isostar” enerģijas batoniņus un godam nopelnīto Jūrmalas Skriešanas svētku piemiņas medaļu, ar kuru varēja nofotogrāfēties pie finiša zonas uzstādītā skaistā un krāsainā pasākuma banera. Uz Jūrmalas Skriešanas svētkiem aicināja Jūrmala. Pasākumu rīkoja “Piedzīvojumu sacensību apvienība”. Skriešanas svētkus atbalstīja Isostar, Vitamax, Magnesia, Laima, Milzu, Hanzas Maiznīca.


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
23

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.