Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātnieks Neretnieks Pasaules kausa finālsacensības noslēdz ar 37. vietu maršrutā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jātnieks Neretnieks Pasaules kausa finālsacensības noslēdz ar 37. vietu maršrutā
Kristaps Neretnieks
Foto: Jessica Rodrigues

Latvijas konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks ar astoņus gadus veco zirgu Cornet's Spirit sestdien Parīzē ieņēma 37. vietu vienā no maršrutiem, kas risinājās Pasaules kausa finālsacensību ietvaros.

Neretnieks ceturto reizi karjerā bija kvalificējies Pasaules kausa finālsacensībām, tomēr trešdien kļuva zināms, ka Latvijas sportists nestartēs galvenajos maršrutos, jo viņa Pasaules kausa ieskaites zirgs Moon Ray neizgāja veterināro izvadi jeb vetārstu apskati, kas parasti notiek pirms katrām starptautiskām sacensībām. Pēc Starptautiskās Jātnieku federācijas (FEI) noteikumiem PK finālam pieteikto zirgu nevar aizstāt ar citu. Tomēr Neretnieks ar jauno zirgu Cornet's Spirit piedalījās distancēs, kas nav Pasaules kausa ieskaitē.

Pirmoreiz viņi laukumā izgāja ceturtdien, kad startēja sacensībās ar 145 centimetrus augstiem šķēršļiem, tomēr tika nogāzti trīs šķēršļi, kā arī laiks nebija starp ātrākajiem, Latvijas sportiskajam duetam paliekot pēdējā, 42. vietā starp pāriem, kas tika pie ieskaitīta rezultāta.

Veiksmīgāk Neretnieks un Cornet's Spirit nostartēja piektdien, kad maršrutā ar 150 centimetru šķēršļiem gāza tikai vienu barjeru. Arī šoreiz viņi nebija starp ātrākajiem, bet tāpat tika pie 23. vietas starp 36 rezultātu guvušajiem duetiem.

Savukārt sestdien duets startēja maršrutā ar 155 centimetru šķēršļiem, desmit soda punktiem dodot 37. vietu.

Pēc sacensībām Neretnieks uzsvēra, ka Cornet’s Spirit’s bija jaunākais zirgs klasē, 150 un 155 centimetru šķēršļus lecot pirmo reizi karjerā. "Viņš bija brīnišķīgs un paveica savu darbu ļoti, ļoti labi. Visa komanda ir ļoti priecīga," paudis Neretnieks.

Svētdien notika "Grand Prix" maršruts, kurā otro reizi karjerā triumfēja amerikāniete Elizabeta Meidena, bet pie 15. vietas tika igauņu žokejs Urmass Rāgs.