Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Nedēļas nogalē tiks noskaidrotas 2013. gada Latvijas čempiones kērlingā

Šajā nedēļas nogalē, pēc divu nedēļu pārtraukuma atsāksies 2012./2013. gada Latvijas kērlinga čempionāta spēles. Par spēļu dienu galveno notikumu ir uzskatāma sieviešu čempionāta finālspēļu sērija līdz divām uzvarām, kurā tiksies šī gada divas stiprākās Latvijas komandas sieviešu konkurencē – Jelgavas Kērlinga Klubu pārstāvošā komanda "JKK/Staša-Šaršūne" un sporta klubu OB pārstāvošā komanda "Nicoll/Regža".

Pamatturnīru veiksmīgāk aizvadīja Jelgavas kluba komanda, kura sešās spēlēs nepiedzīvoja ne vienu zaudējumu un atzīmēja arī divas uzvaras pār Evitas Regžas komandu. Pirmā finālspēle ir paredzēta sestdien, 16. februārī pulksten 11:00, otrā spēle pulksten 17:00 savukārt trešā spēle, ja tāda būs nepieciešama tiks aizvadīta 17. februārī pulksten 11:00.

Vīriešu konkurencē vēl tiks aizvadītas pēdējās divas spēļu dienas, kurās tiks noskaidrots labāko komandu četrinieks, kurš piedalīsies play-off spēlēs. Pagaidām savu vietu labāko četriniekā ir garantējuši 2012./2013. gada LČ vīriešu konkurences līderi JUNKERS/Smilga, kuri vienpadsmit spēlēs ir piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu. Par pārējām trīs vietām play-off spēlēs cīnīsies teju vai visi pārējie čempionāta dalībnieki, jo arī septītajā vietā esošajai Talsu Kērlinga Kluba komandai Renāra Freidensona vadībā (3 uzvaras 10 spēlēs) ir vēl matemātiska iespēja iekļūt labāko četriniekā.

Vīriešu konkurencē play-off turnīrs tiks aizvadīts 2013. gada 23. un 24. februārī un spēlē par zelta medaļām norisināsies 24. februāra pulksten 11:00.

Atgādināsim, ka Latvijas kērlinga čempionāta uzvarētāji iegūst arī tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas kērlinga čempionātā, kurš 2013. gadā norsināsies Norvēģijas pilsētā Stavangerā no 23. līdz 30. novembrim. Pēc veiksmīgā starta 2012. gada Eiropas čempionāta tiesības piedalīties Eiropas čempionāta A grupas turnīrā ir izcīnījušas gan vīriešu gan sieviešu izlases.

Pilns čempionāta spēļu grafiks ir pieejams ŠEIT

Visu speļu rezultātus online būs iespējams vērot Latvijas Kērlinga asociācijas mājas lapā Curling.Lv

Informāciju sagatavoja:
Roberts Birznieks, Latvijas Kērlinga Asociācijas ģenerālsekretārs


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
6

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.