Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bangladeša pārliecinoši tiek galā ar Karību izlasi

Juris Miņins
Juris Miņins

Bangladeša pārliecinoši tiek galā ar Karību izlasi
Bangladešas kriketa izlase
Foto: AFP/Scanpix

Bangladešas kriketisti šodien ODI spēlē pārliecinoši pārspēja Karību valstu izlasi, svinot panākumu arī visā maču sērijā.

Bangladeša šodien aizvadīja ļoti pārliecinošu maču un viņiem pietika ar 38.3 overiem, kuru laikā pretinieki guva tikai divus viketus, lai ar 202 pret 198 pārspētu Karību valstu izlasi. Tā bija viņu astotā uzvada ODI sērijā no 12 kopš 2015. gada aizvadītajām ODI kriketa sērijām.

Šodienas spēli par labu bangladešiešiem nosvēra pārliecinošā Tamima Ikbalas un Suomjas Sarkara spēle, kuri guva, atteicīgi, 81 un 80 punktus. Savukārt Meidijs Hasans Mirazs 10 overu laikā guva četrus viketus, jeb no spēles izslēdza četrus Karību jūras valstu izlases atsitējus un maču noslēdza ar ekonomijas rādītāju 2.90.

Zaudētāju rindās 108 punktus guva Šais Houps, taču tas, pretēji spēlētāja uzvārdam, nekādas cerības Karību izlasei nedeva.

Jāpiebilst, ka Bangladeša aktuālajā ICC rangā ODI kriketā ieņem septīto, bet Karību izlase – devīto pozīciju. Ar šo maču gan abu izlašu cīņa nebeidzas, jo komandas vēl aizvadīs trīs T20 formāta spēles.

Tostarp ir sācies otrais Austrālijas un Indijas Testa kriketa mačs. Tajā pirmie pie atsišanas ķērās austrālieši. Aizvadot 90 overus un paliekot jau bez sešiem atsitējiem viņi ir tikuši pie 277 punktiem. Vismaz 50 punktus ir guvuši trīs atsitēji, bet rezultatīvākais no visiem pagaidām ir bijis Markuss Hariss, kurš laukumā devās jau pirmajā pārī un no spēles izslēgts tika tad, kad jau bija guvis 70 punktus.

Jāpiebilst, ka rītdien savu Testu maču sāks arī Jaunzēlandes un Šrilankas komandas, kuras Testa kriketa pasaules rangā ieņem vietas tieši viducī – piekto un sesto. Kopumā Starptautiskā kriketa komisija tikai desmit valstīm ir ļāvusi spēlēt Testa kriketu starptautiskajā līmenī.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Live Scores, Stats,...