Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jelgavā norisināsies 3. Latvijas čempionāts krosmintonā

Krišs Upenieks

Jelgavā norisināsies 3. Latvijas čempionāts krosmintonā
Foto: Latvijas krosmintona federācija

Nedēļas nogalē Jelgavā tiks aizvadīts trešais Latvijas čempionāts krosmintonā, iepriekš saukts par spīdmintonu. Kā jau ierasts, gada nogalē tiek sagaidīta ar Latvijas čempionu noskaidrošanu dažādās vecuma grupās un kategorijās.

Šī gada 17. decembrī, Jelgavas sporta hallē, Mātera ielā 44A norisināsies trešais Latvijas čempionāts krosmintonā. Krosmintons iepriekš tika saukts par spīdmintonu, atbilstoši Starptautiskās Spīdmintona Organizācijas lēmumam, ar 2016. gada 01. janvāri, spīdmintons visā pasaulē tika pārsaukts par krosmintonu (angliski crossminton).

Lai gan nosaukums turpmāk cits, noteikumi tie paši, tieši tāpēc ir laiks noskaidrot 2016. gada čempionus – spēcīgākos Latvijas krosmintonistus. Sacensības norisināsies dažādās kategorijās un vecuma grupās, kur ikviens ir aicināts pieteikties un cīnīties par titulu sev atbilstošā kategorijā. Sacensības sāksies ar grupu turnīru, kam sekos izslēgšanas turnīrs ar katras grupas spēcīgāko spēlētāju cīņām, kur katra spēle un tās sets iegūs izšķirošu nozīmi, jo tikai uzvarētājs turpinās cīņu par 2016. gada čempiona godu. Sacensībām dalību ir pieteikuši visi šī brīža spēcīgie krosmintonisti, kā arī spēcīgi sportisti no citiem rakešu sporta veidiem, tāpēc cīņa par godalgām solās būt īpaši intriģējošas.

Krosmintons joprojām gan pasaulē, gan Latvijā ir pavisam jauns sporta veids, tieši tāpēc aicinām ikvienu, kurš jau iepriekš ir iemēģinājis spēli un alkst pēc kārtīgu sacensību gara nebaidīties un ņemt dalību sacensībās. Īpaši tiek aicināti vīrieši virs 40 un 50, sievietes virs 35, jaunietes un jaunieši zem 18, zem 14 un pat zem 12 gadu vecuma, šeit konkurence nav liela un ir iespēja cīnīties par tituliem un ierakstīt vēsturē tieši savu vārdu. Tie kuri līdz galam nejūtas pārliecināti, aicināti atbalstīt spēlētājus un vērot spēles klātienē. Sacensību sākums plkst. 10:00, izšķirošās izslēgšanas spēles sāksies pēcpusdienā.

Latvijas Krosmintona federācija ir sporta organizācija, kas dibinātā 2013. gadā ar mērķi popularizēt un attīstīt krosmintona sporta veidu Latvijā. Krosmintons ir jauns, strauji augošs rakešu sporta veids, kur apvienotas labākās īpašības no badmintona, tenisa un skvoša. Latvijā šajā sporta veidā, kopš 2012. gada, notiek regulāras sacensības, katrā no tām dalību ņem 40 – 60 dalībnieki dažādās vecuma grupās. Katru gadu tiek organizēta Latvijas krosmintona līga ar vairākiem sacensību posmiem dažādās Latvijas pilsētās un novados.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Žogots
Latvijas Krosmintona federācija