Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Pavlovskis

Latvijas 3x3 basketbola izlase izcīna divas uzvaras olimpiādē, Cīrulei teicams skrējiens un astotā vieta

Latvijas 3x3 basketbola izlase izcīna divas uzvaras olimpiādē, Cīrulei teicams skrējiens un astotā vieta
Basketbola 3x3 izlase. Foto: LBS

Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Latvijas basketbola 3x3 izlase izcīnīja divas uzvaras pret Kazahstānu un Kirgizstānu. Vieglatlēte Patrīcija Cīrule aizvadīja lielisku 800 metru skrējienu, kur izcīnīja augsto astoto vietu.

Pēc neveiksmēm pirmajās divās spēlēs Latvijas 3x3 izlasei ar Niku Salenieku, Aivaru Dambi, Jurģi Dudeku un Reini Krūmiņu sastāvā bija jāaizvada pēdējās grupas spēles pret Kazahstānu un Kirgizstānu. Diemžēl Itālija un Beļģija pirmās divas spēles uzvarēja, kas nozīmēja, ka Latvijai ir neiespējami izkļūt no grupas, neskatoties uz to kā nospēlēs šodien.

Pirmajā dienas spēlē pret Kazahstānu latvieši spēja uzlabot savu metienu precizitāti, salīdzot cīņas pret Beļģiju un Itāliju, taču pretinieki tāpat izdarīja metienus ar lielāku precizitāti. Latvieši jau no pirmā metiena panāca vadību, kuru noturēja visu atlikušo spēli. Taču cīņa bija ļoti sīva un beigās Latvijai smaga uzvara ar 19:16. Līderis turpināja būt Salenieks, kurš izcēlās ar 8 punktiem, kā arī ļoti produktīvs bija Krūmiņš, kuram seši punkti un 10 atlēkušās bumbas.

Turnīra pēdējā spēle Latvijai bija jāuzvar Kirgizstāna, lai iegūtu trešo vietu grupā. Latvieši bija stabili šīs spēles favorīti, taču vājā metienu precizitāte varēja liegt uzvarēt kirgizstāniešus. Latvija izmeta 16 divu punktu metienus (parastajā basketbolā 3 punktu metieni) un nerealizēja nevienu. Mazrezultatīvā spēlē Latvija spēja izcīnīt otro uzvaru šodien un sasniegt trešo vietu grupā.

Patrīcija Cīrule, kura bija ļoti tuvu, lai skrietu finālā, devās uz starta 800 metru pēc spēka otrajā skrējienā, kur cīņa norisinājās par devīto vietu. Skrējienu visas sportistes sāka līdzīgi. Pirmajā aplī neviena necentās izrauties priekšā, taču, kad atskanēja zvaniņš, kas simbolizē par pēdējo apli, Cīrule uzņēmās līderes lomu.

Viņas sāncenses skrēja tuvu aiz muguras, taču pēdējos 100 metros latviete palielināja pārsvaru un uzvarēja savā skrējienā ar rezultātu divas minūtes un 10.08 sekundes (2:10.08). Šis teicamais skrējiens viņai dotu devīto vietu jaunatnes olimpiskajās spēlēs, taču viena no A skrējiena dalībniecēm tika diskvalificēta, ļaujot Cīrulei tikt pie astotās vietas kopvērtējumā..

100 metru barjerskrējienā Elīza Kraukle, tāpat kā Cīrule, skrēja pēc spēka otrajā skrējienā. Viņa veica atzīstami šo distanci 14.14 sekundēs, un ar fotofiniša palīdzību tika noteikts, ka latviete palika sestajā vietā šajā skrējienā, kas dod 14. vietu kopvērtējumā starp 21 sportisti.

Oļegs Ivanovs piedalījās finālsacensībās vingrojumā uz riņķiem, kur parādīja cienījamu sniegumu, taču līdz medaļām viņam bija tālu. Par sarežģītību viņš saņēma 4200 punktus, bet par izpildījumu 8366, kas summā deva septīto vietu.

Ivanovam arī rītdien ir finālsacensības, šoreiz vingrojumā uz stieņa. Vēl rīt piedalīsies vieglatlēte Nora Ķigure 100 metru sprintā un Niks Salenieks centīsies pārsteigt skatītājus “slam dunk” sacensībās.


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.