Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nākamnedēļ tiks atjaunota Krievijas Antidopinga aģentūras darbība

Ints Megnis
Ints Megnis

Nākamnedēļ tiks atjaunota Krievijas Antidopinga aģentūras darbība
Krievijas Antidopinga aģentūra. Foto: TASS/Scanpix

Nākamajā nedēļā gaidāmajā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izpildkomitejas sanāksmē tiks atjaunota Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbība, jo organizācija izpildījusi divus nozīmīgus atbilstības kritērijus.

Kā paziņojumā pavēstījusi WADA, tās Atbilstības pārbaudes komiteja rekomendējusi RUSADA atzīt par atbilstošu otrdien gaidāmajā izpildkomitejas sanāksmē.

Kā pavēstījusi Krievijas Sporta ministrija, tā publiski piekritusi Maklarena ziņojumā atklātajam. Savukārt WADA ziņo, ka Krievija "apņēmusies" sniegt datus un pieeju paraugiem, kas glabāti Maskavas laboratorijā. Izpildkomitejai būs jānosaka skaidrs grafiks šī procesa izpildei. Paziņojums apstiprina, ka WADA ievērojami mīkstinājusi savu nostāju, lai izkļūtu no ieilgušā strupceļa attiecībās ar Krieviju.

RUSADA darbība tika apturēta 2015. gada novembrī pēc kanādiešu jurista Ričarda Maklarena vadītās WADA neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojuma otrās daļas par dopinga lietošanu Krievijā, kurā tika paziņots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015.gadam vairāk kā 1000 Krievijas sportistu 30 sporta veidos piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-14 21:43, pirms 6 gadiem
O! Varēs atkal legāli sāli čurāt.

     [+] [-]

, 2018-09-14 21:58, pirms 6 gadiem
Tur dopings taču tiek atbalstīts pat valdības līmenī...