Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks un Ieva Meldere kļūst par Latvijas čempioniem

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks un Ieva Meldere kļūst par Latvijas čempioniem
Miks Zvejnieks
Foto: Edgars Beļakovs

Trešdienas, 13. septembra, vakarā Lorupes gravā Siguldā tika aizvadīts 2017. gada Latvijas čempionāts skrituļslalomā. Pie uzvarām elites grupās tika Miks Zvejnieks un Ieva Meldere.

Lai arī lielāko dienas daļu laikapstākļi bija ļoti patīkami, tuvojoties sacensību startam, Siguldā sākās pamatīgas lietusgāzes.

Neskatoties uz stiprajām lietavām, Latvijas čempionātā viss noritēja pēc programmas, un plkst. 17.15 tika dots starts pirmajam braucienam. Jau pirmajā braucienā favorītu statusu apliecināja mūsu labākie skrituļslalomisti, Mikam Zvejniekam tuvāko sekotāju paŗspējot par 1,14 sekundēm, kamēr Ievai Melderei tas izdevās par 1,27 sekundēm.

Arī otrajā braucienā spēku samēri nemainījās, Mikam izcīnot otro Latvijas čempiona titulu pēc kārtas. Divu braucienu kopsummā Miks savu brāli Dāvi Zvejnieku pārspēja par 2,42 sekundēm, kamēr Roberts Briška zaudēja 3,33 sekundes.

Arī sieviešu elites grupā kārtējo reizi par Latvijas čempioni skrituļslalomā tika kronēta Ieva Meldere, kura cīņā par uzvaru pārspēja Martu Garo (+2,40) un Elizabeti Šternu (+4,57).

Arī finālā, kurā neatkarīgi no vecuma grupas startēja 15 labākās sievietes un 20 labākie vīrieši, pirmais trijnieks bija nemainīgs ar elites grupu sacensībām.

Jāpiemin, ka sacensībās kopumā startēja vairāk par 70 dalībniekiem.

Latvijas skrituļslalomistiem priekšā atlikušas vēl vienas sacensības, kuras šajā nedēļas nogalē risināsies Čehijas ciematiņā Ņemčičkos.

Miks Zvejnieka komentārs pēc sacensībām: “Vienmēr ir patīkami startēt Latvijā, kaut arī mēs vairāk koncentrējamies uz ārzemēm, uz pasaules kausa posmiem, bet vienmēr ir forši būt te, lai atradītos, ko esam izdarījuši un, ka tās nav nekādas muļķības, ko darām ārzemēs, un, protams, arī prieks, ka šeit ir tik daudz skrituļslalomistu. Ļoti patīkami, ka skrituļslaloms Latvijā attīstās, un mums šoreiz bija 70 dalībnieki. Tas ir ļoti daudz. Dažos citos sporta veidos pat tik daudz nav, un tas mani priecē, un arī motivē piedalīties Latvijas čempionātos, lai jaunākie bērni redzētu, cik foršs ir tas sporta veids, kā vasaras paveids slēpošanai. Es esmu priecīgs, ka otro gadu pēc kārtas izdevies kļūt par čempionu, jo nav nemaz tik viegli Latvijā startēt. Tas, ka no tevis tiek gaidīti labi braucieni, uzliek tādu atbildības nastu, un te nav nekādi sētas mači, ir normāla konkurence, un forši, ka viss izdevās.”

“Kopumā šī ir bijusi diezgan interesanta sezona, varbūt ar nelieliem kāpumiem un kritumiem, izcīnīts arī Eiropas čempiona tituls, un arī pasaules pirmajās rollersporta spēlēs gāja ļoti labi. Es domāju, ka noteikti nevarētu teikt, ka ir neizdevusies sezona, ir ļoti daudz jauni sasniegumi un tituli izcīnīti. Nākamajā sezonā tomēr gribu PK ietvaros parādīt tādu pārliecinošāku sniegumu visas sezonas gaitā, jo tas tomēr ir tāds rādītājs - visas sezonas laikā uzrādīt labu sniegumu. Man ne vienmēr tas ir izdevies. Es varu atsevišķās sacensībās izšaut, nobraukt ļoti labi un ātri, bet tieši PK posmos man tomēr mazliet lielākas ambīcijas ir. Uz to es domāju koncentrēties nedaudz vairāk, bet stabilitāte noteikti ir nākusi klāt un es ceru, ka tas sporta veids pamazām aizies (pasaulē), un jaunās valstīs, iespējams, parādīsies posmi (nākamgad Japānā tiks rīkots pasaules čempionāts) un 2019. gadā Barselonā jau atkal būs rollersporta spēles. Tas varētu teikt ir tāds nākamais atskaites punkts, jo tas atkal būs milzīgs pasākums, kur visai pasaulei atrādīties. Sezonas laikā PK ir viens, bet ja citos sporta veidos tāds galvenais pasākums ir Olimpiskās spēles, tad mums varētu teikt tās ir pasaules rollersporta spēles, un tā ir tā lieta, uz ko mēs gatavojamies. Līdz tam vēl ir laiciņš palicis, bet uz to arī gatavosimies.”