Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Svētdien Mežaparkā ar vairāku Olimpisko spēļu dalībniecēm sāksies starptautiskā triatlona sacensību sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo svētdienā, 16.augustā, Mežaparkā ar Rīgas domes atbalstu risināsies ikgadējais un prestižais Rīgas triatlons ar Eiropas kausu junioriem un Baltijas čempionātu pieaugušajiem, kas vienlaicīgi būs arī šī gada pirmās starptautiskās sacensības Eiropā. Centrālais notikums būs Baltijas čempionāts sieviešu konkurencē, kur startēs četras Olimpisko spēļu dalībnieces, kas līdz šim pie mums vēl nebija pieredzēts. Šis būs jau 8.Rīgas triatlons, kas iepriekšējos gados noticis Rīgas centrā un tagad pirmo reizi tiks aizvadīts Mežaparkā. Divas reizes Eiropas kausā ir sacentušies pieaugušie, bet junioriem šī būs jau piektā reize.

Sacensībām Eiropas junioru kausa ietvaros sākotnēji bija pieteikušies pāri par 70 dalībniekiem, bet pasaulē noteikto ierobežojumu dēļ junioru skaits nepārsniegs 40 – 26 puisi un 14 meitenes. Baltijas čempionātā startēs 25 triatlonisti. Šobrīd visos startos kopumā ir pieteikušies dalībnieki no 13 valstīm. Lai arī dalībnieku skaits nav tik liels, tomēr dažos startos varēsim vērot ļoti augsta līmeņa triatlonistus. Rīgas triatlonā piedalīsies arī visi labākie Baltijas sportisti, jo augusta beigās Igaunijā plānoto Eiropas čempionātu tomēr atcēla, tāpēc Baltijas sportistiem sezonas svarīgākās sacensības būs tieši Latvijas galvaspilsētā šajā svētdienā.

Rīgas triatlonā sacensības sāksies dienas vidū plkst. 12.00, kad Eiropas junioru kausa posmā sprinta distancē spēkosies meitenes, Latviju pārstāvot šobrīd labākajai mūsu juniorei Kristiānai Maskavai, kā arī Elīzai Zvīgulei un Darjai Belevičai, bet pusstundu vēlāk, plkst.12.30 trasē dosies Baltijas čempionāta dalībnieces sievietēm, kur mūsu valsts trim labākajām pārstāvēm – Latvijas čempionei Baibai Mednei, divkārtējai Eiropas Junoru kausa uzvarētājai un šī gada valsts vicečempionei Daniēlai Leitānei un Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējai Patrīcijai Agnesei Ozolai konkurenci sastādīs četras Olimpisko spēļu dalībnieces – Klēra Mišela no Beļģijas, Džiliana Sandersa no Dienvidāfrika, Jūlija Jeļistratova no Ukrainas un igauniete Kaidi Kivioja.

Plkst.14.30 starts tiks dots junioriem, no mājiniekiem spēkojoties Danilam Proščinko (1.vieta LČ Olimpiskajā distancē), Sandim Korņijenko (1.vieta LČ Supersprintā), Artūram Liepam (1.vieta LČ sprintā), Kristapam Dūzim (LČ medaļniekam) un labākajam jauniešu M15 grupas pārstāvim Raineram Zviedrim. Baltijas čempionāta sacensības vīriem, kur no mūsējiem redzēsim šobrīd labāko pieaugušo grupas triatlonistu Latvijā un pagājušā gada labāko mūsu junioru Artjomu Gajevski, sāksies plkst. 15:00. Plkst.17.15 startus Rīgas triatlona ietvaros aizvadīs bērni, seniori un arī tautas grupa, bet aizraujošā programma noslēgsies plkst. 18:00 ar stafetes sacensībām vīriem, kur katrs komandas dalībnieks veiks pa vienam etapam.

Dalībniekiem būs jāveic 375m peldēšanā, 12,6km riteņbraukšanā un 3,2km skriešanā. Līdz ar to ierastā sprinta vietā tas pielīdzināms superspritna distancei.

Izmēģināt Ķīšezera ūdeņus, kā arī riteņbraukšanas un skriešanas trases, finišējot pie Lielās estrādes, var ikviens interesents. Reģistrācija būs iespējama arī sacensību norises vietā, bet epidemoloģisko apsvērumu dēļ aicinām to darīt jau savlaicīgi mājaslapā triatlons.lv. Īpaši aicinām cilvēkus, kuriem nav nekādas pieredzes triatlonā, jo tautas distance ir pa spēkam gandrīz ikvienam – tajā jāveic 100 metri peldus, četri kilometri ar velosipēdu un viens kilometrs skriešus. Tāpat iespējams izveidot trīs cilvēku stafetes komandu, kurā katrs veic savu distances posmu.
Sacensībās peldēšana risināsies Mežaparka pludmalē, bet skriešanas distances finišs būs Lielās estrādes pakājē. Rīgas triatlons risināsies astoto reizi. Pirmajos gados tas tika aizvadīts pie "Swedbank" galvenās ēkas, bet iepriekšējos divos gados pie viesnīcas "Radisson Blu Daugava ".

Šis gads Rīgas triatlonam būs īpašs, jo sacensības notiks Rīgas svētku ietvaros. Šajā pat dienā Mežaparkā pie atpūtas parka "Mežakaķis" norisināsies arī taku un šķēršļu skrējiens "Lāčplēšu kross", kā arī ļoti plaša kultūras programma nedēļas nogalē būs pieejama galvaspilsētas centrā.

Latvijas Triatlona federācija priecājas, ka Rīgas triatlons no gada uz gadu paliek arvien populārāks, palielinoties atbalstītāju lokam, bet mūsu galvenais draugs, kā allaž, ir Rīgas dome. Paldies arī pārējiem uzticamajiem atbalstītājiem – "Volkswagen Møller auto Lidosta", “Milzu!”, “Venden”, “Kronis”, “SMScredit.lv”, “Charlot”, Latvijas Sporta federāciju padomei, “Labās balvas”, “Dobeles dzirnavnieks” un vēl daudziem citiem. Tāpat liels paldies visiem, kuri atbalsta sacensību dalībniekus, lai triatlons Latvijā turpinātu attīstīties.

Rīgas triatlona skatītājiem un dalībniekiem atgādinām, ka sacensību laikā trasi drīkst šķērsot vien brīžos, kad to atļauj tiesneši.