Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Skrituļslidotāji Znotiņš un Priedīte uzvar “Skibox balva” 4.posmā

Skrituļslidotāji Znotiņš un Priedīte uzvar “Skibox balva” 4.posmā
Priekšplānā ātrākā sieviešu grupā A.Priedīte. Foto: D.Krauja.

Otrdienas vakarā Uzvaras parkā Rīgā ar ceturto posmu, kur vecāko grupu daļinieki veica 10km, bet mazākie 1km, noslēdzās lielākā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” 2019.gada sezona. Uzvaras izcīnīja galvenie favorīti Reinis Znotiņš un jauniešu grupas pārstāve Agate Priedīte.

Ar katru posmu šīs sezonas “Skibox balvā” veicamā distance palielinājās un vakar pēdējā posmā lielākajām grupām bija jāveic 10km, tādējādi 1km apli nobraucot desmit reizes. Ja trešajā posmā pietrūka dažu vadošo braucēju, tad tagad vīriešu konkurencē visi izgāja uz starta. Pirmos trīs apļus līderu piecinieks veica kopā, bet tad Latvijas vadošais skrituļslidotājs Reinis Znotiņš jau sāka izveidot vairāku sekunžu pārsvaru, kas nākamajos apļos pieauga, lai arī ne tik strauji. Līdz ar to, 10km veicot 16:41, Reinim izdevās izcīnīt uzvaru savā trešajā startā “Skibox balvā” un iegūt līdz ar to arī kopvērtējuma titulu. Devītā apļa beigās pamazām sākot attālināties no Laura Bitenieka un Sandra Šnores, otrais kopējā ieskaitē finiša līniju šķērsoja labākais juniors Sandis Reinsons, piekāpjoties Znotiņam 19 sekundes. Tikmēr Laura un Sandra duelī par atlikušajām divām godalgotajām vietām pieaugušo grupā šoreiz virsroku ņēma L.Bitenieks, tādējādi 3.posma uzvarētājam S.Šnorem samierinoties ar trešo vietu. Tikmēr ceturtā “numura” pozīcijā nostiprinājās Arvis Miezītis.

Sievietēm atkal dominēja jauniešu grupas pārstāves, ieņemot pirmās trīs vietas. Duelī par uzvaru pēdējā aplī Agate Priedīte nedaudz attālinājās no Lauras Jankovskas, ar kuru noskrituļoja kopā nedaudz vairāk nekā 9km, un tāpat kā Znotiņš trijos startos ieguva trīs pirmās vietas, jo trešo posmu izlaida, esot nozīmīgajās sacensībās Barselonā. Agate 10km veica 18:29 un par 3,5 sekundēm apsteidza Lauru. Līdzīgi kā puišiem Šnore arī meitenēm trešā posma uzvarētāja Ance Kucina ieņēma trešo vietu, šoreiz nejūtoties tik labi un abām pirmajām zaudējot vairāk nekā minūti. Tikmēr ceturtā finiša līniju šķērsoja pieaugušo grupas ātrākā pārstāve Arta Irbe, kura līdzīgā cīņā par pussekundi pārspēja savas grupas sīvāko konkurenti, arī kalnu slēpotāju, Martu Garo. Līdz ar to abām tagad kontā ir pa divām uzvarām pieaugušo grupā. Kā sestā finišus sasniedza labākā juniore Līva Kreitāle.

Šo sestdien mūsu skrituļslidotāji Tallinā sacentīsies Latvijas čempionātā pusmaratonā un maratonā, bet Uzvaras parkā viņi atgriezīsies 24.augustā, lai sacenstos neierastajā 100m sprintā. Savukārt tradicionālais Rīgas atklātais čempionāts paredzēts 31.augustā.


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Četrās jauniešu grupās noskaidroti Latvijas čempioni komandām 64 lauciņu dambretē

Vakar, 21.aprīlī, Cēsu novada Priekuļu vidusskolā norisinājās Latvijas komandu čempionāts jauniešiem 64 lauciņu dambretē, dalaot medaļu komplektus četrās jauniešu grupās.