Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bricis šķēršļu pārvarēšanā kļūst par septiņkārtēju Latvijas čempionu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bricis šķēršļu pārvarēšanā kļūst par septiņkārtēju Latvijas čempionu
Ģirts Bricis
Foto: LJF

Sporta centrā “Kleisti” 12. un 13. augustā notika Latvijas Republikas nacionālais čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Pieaugušo konkurencē divu dienu rezultātu summā jau septīto reizi uzvarēja Ģirts Bricis, šoreiz ar zirgu Dunau.

Iepriekš Ģirts Bricis Latvijas čempionāta zeltu ar dažādiem zirgiem pieaugušo konkurencē izcīnījis 2004., 2007., 2010., 2011., 2013. un 2015. gadā.

Maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons bija parūpējies, lai maršruti būtu gan vizuāli baudāmi, gan interesanti un atbilstoši sarežģīti Latvijas čempionāta statusam. Sacensības notika divas dienas, katrā no konkurencēm vērtējot divu dienu rezultātu summu, kas izteikta punktu izteiksmē.

Vienīgi pieaugušo konkurencē punktu skaitīšanas sistēma bija sarežģītāka: (Maršruta Nr. 5 rezultātus maršrutam Nr. 13 transformē sekojoši: maršruta Nr. 5 uzvarētājs ir bez soda punktiem. Pārējiem soda punktus izskaitļo sekojoši: no dalībnieka uzrādītā laika maršrutā Nr. 5 izskaitļo uzvarētāja laiku. Starpību dala ar koeficientu 2 un tas ir rezultāts soda punktos startam maršrutā Nr. 13., kam tiek pieskaitīti šajā maršrutā gūtie s.p.).

Pieaugušajiem sacensību pirmajā dienā bija jāveic ātruma maršruts ar līdz 140 cm augstiem šķēršļiem. Pirmo vietu izcīnīja Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune (JSK “Kriķi”). Otrajā vietā Ģirts Bricis ar Dunau (RJSK “Sport de Lux”), trešais bija Dainis Ozols ar Irwind Wind (LPJSK). Otrajā dienā augstākais bija maršruts ar līdz 145 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku.

Tajā labākais bija Ģirts Bricis ar Dunau, otrajā vietā Mārtiņš Ernests Pilders ar Cavallo (JSK “Zāgkalni”), bet trešais – Dainis Ozols ar Isidoru. Ņemot vērā minēto soda punktu pārrēķinu čempionāta vērtējumā pieteiktajiem zirgiem, Latvijas čempiona titulu izcīnīja Ģirts Bricis ar Dunau, otro vietu ieguva Mārtiņš Ernests Pilders ar Cavallo, bet bronzas godalga tika Sintijai Semeņkovai ar Clair de Lune.

Latvijas čempions Ģirts Bricis: “Šogad čempionātā pirmoreiz guvu trīs uzvaras – visās man pieejamajās konkurencēs, gan pieaugušo sacensībās, gan divos startos ar jaunzirgiem. Lielākais pārsteigums laikam bija par uzvaru ar Dunau, jo devos uz startu pieaugušo konkurencē bez īpašas domas par uzvaru, novērtējot konkurentus un saprotot, ka citiem ir spēcīgāki zirgi. Turklāt visi bija izvēlējušies šim startam savus labākos. D

ivas nedēļas pirms Latvijas čempionāta notika Pasaules kausa Rīgas posma sacensības, uz kurām visi sportisti centās sagatavot zirgus vislabākajā formā, un tā joprojām ir saglabājusies. Tā jācenšas saglabāt līdz ziemai, jo arī ar šīm sacensībām sezona nebeidzas. Vēl notiks sacensības Latvijā, kā arī man – trīs nozīmīgi starptautiski turnīri: Pasaules kausa posmi Tallinā un Šauļos, kā arī viens divu zvaigžņu turnīrs. Jāturpina strādāt, atpūtas nebūs, jo šīs sacīkstes ir tikai viens no pieturas punktiem. Esmu priecīgs ne tikai par paša sasniegto, bet arī par konkurentiem, kuri rādīja labu sniegumu.”

Latvijas Republikas čempionāts šķēršļu pārvarēšanā 2017

Pieaugušie
1. Ģirts Bricis ar Dunau (RJSK “Sport de Lux”) 0,50 s.p.
2. Mārtiņš Ernests Pilders ar Cavallo (JSK “Zāgkalni”) 7,05
3. Sintija Semeņkova ar Clair de Lune (JSK “Kriķi”) 9,00

Jātnieki ar zirgiem līdz 6/7 g. v.
1. Ģirts Bricis ar Berlini (RJSK “Sport de Lux”) 50 p.
2. Andis Vārna ar Celestial (SK “Quattro”) 39
3. Sabīne Siliņa ar Fantast (JSK “Mežstrazdiņi”) 37

Jātnieki ar zirgiem līdz 5 g. v.
1. Ģirts Bricis ar High Hopes (RJSK “Sport de Lux”) 50
2. Andis Vārna ar Calagrand (SK “Quattro”) 34
3. Dainis Ozols ar Hamiltonu (LPJSK) 30

Juniori un jaunie jātnieki
1. Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK “Mežstrazdiņi”) 50
2. Keitija Racina ar Amadeo (BET) 42
3. Elizabete Krista Juraša ar Lagūnu N (SIA “ZA Kocēni”) 34

Bērni līdz 16 g. v.
1. Madara Rūdele ar Aronia (JSK “EquiLat”) 46
2. Tīna Dreimane ar Picasso (JJSK “Meždruvas-1”) 39
3. Matīss Ozols ar Gvidonu (LPJSK) 30

Amatieri
1. Unda Egendorfa ar Lēdiju (JSK “Demora”) 35
2. Elizabete Maija Smirnova ar Lavellu (SIA “Burtnieku ZA”) 29
3. Ieva Katrīna Apalupa ar Skandi (JSK “Erceni”) 28

Jātnieki ar I grupas ponijiem
1. Tīna Leite ar Prēriju (Saldus JSS) 43
2. Marta Vildava ar Milky Way (JSK “Princis”) 39
3. Anete Freiberga ar Tra-La-La (Saldus JSS) 39

Jātnieki ar II grupas ponijiem
1. Marta Vildava ar Princi (JSK “Princis”) 50
2. Jana Zēberga ar Strux Shakira (BET) 42
3. Anna Čakstiņa ar Veto (JSK “Demora”) 36

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests