Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Leitānei un Gajevskim starti Eiropas kausā, Proščinko triumfē Baltijas čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Leitānei un Gajevskim starti Eiropas kausā, Proščinko triumfē Baltijas čempionātā
Daniela Leitāne un Artjoms Gajevskis ar pasaules labāko triatlonistu Alisteru Braunliju. Foto no A. Gajevska Facebook profila

Latvijas šī brīža labākie triatlonisti Daniela Leitāne un Artjoms Gajevskis sestdien Igaunijas pilsētā Tartu izcīnīja attiecīgi 20. un 21. vietu Eiropas kausa posmā. Savukārt paralēli notikušajā Baltijas čempionātā uzvaru svinēja Danila Proščinko.

Daugavpilietis Gajevskis lieliski debitēja pieaugušo konkurencē, jo Eiropas kausa posmā no ūdens izpeldēja kā ceturtais. Arī riteņbraukšanā viņš ilgstoši turējās līderu grupā un vienīgi skriešanā nedaudz iepalika.

"Necerēju, ka viņam ies tik labi. Debitantam tas ir ļoti labs rezultāts," par Gajevska sniegumu sacensībās ar gandrīz 40 dalībniekiem saka Daugavpils treneris Anatolijs Ļevša.

Sacensībās triumfēja pagājušā gada Eiropas U23 čempions akvatlonā (peldēšana+skriešana) Semjuels Dikinsons no Lielbritānijas, kuram Gajevskis zaudēja divas minūtes un 15 sekundes. Savukārt, piemēram, no labāko desmitnieka Artjoms atpalika vien 51 sekundi.

Dāmu sacensībās Daniela Leitāne no peldēšanas iznāca kā priekšpēdējā, bet bija tuvu priekšā esošajām konkurentēm. Tomēr riteņbraukšanā viņai neizdevās iesēsties lielajā grupā un nācās cīnīties vienatnē. Noslēgumā Daniela guva divdesmito vietu, apsteidzot pa vienai konkurentei no Austrālijas un Igaunijas.

Uzreiz pēc Eiropas kausa sacensībām šajā pat distancē sākās Baltijas čempionāts, kurā absolūtajā ieskaitē uzvarēja cits daugavpilietis Danila Proščinko. Peldēšanu ar deviņu sekunžu pārsvaru pirmais noslēdza Artūrs Liepa, kuram sekoja baltkrievs Antons Kasjanaus, kā arī latvieši Proščinko un Sandis Kornijenko. Riteņbraukšanā Liepa un Proščinko bija pārliecinoši ātrāki par konkurentiem, bet pēc tam skriešanā labāko rezultātu sasniedza Kasjanaus, kamēr otrs ātrākais bija Proščinko. Tomēr daugavpilietis pār šo konkurentu bija ieguvis tādu pārsvaru, ka svinēja ļoti drošu uzvaru.

Līdz ar to Proščinko finišēja pēc 58 minūtēm un 56 sekundēm, par 44 sekundēm apsteidzot Kasjanauu, kamēr trešo vietu guva Liepa, bet Kornijenko atpalika četras ar pusi minūtes un distanci noslēdza kā sestais.

Sievietēm absolūtajā vērtējumā ceturtā bija Kristiāna Maskava, tomēr sasniedza pašu labāko rezultātu starp juniorēm.

Bērnu sacensībās savā grupā par Baltijas čempioni kļuva Beāte Jansone, bet pie otrajām vietām tika Kaspars Jubelis, Miks Meijers, Beāte Bula un Kristaps Dūzis.

Kā atzīst treneris Ļevša, sacensībās bija skarbi apstākļi - sportisti peldēja pa upi, kurā ūdens temperatūra bija vien ap 16 grādiem, kā arī lija lietus, riteņbraukšanas trasi padarot slidenu.