Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas jātnieki turpina dominēt Krievijā

Latvijas jātnieki turpina dominēt Krievijā
Andis Vārna un Corradina

Divas nedēļas Latvijas vadošie konkūristi startēja starptautiskās sacensībās Sanktpēterburgā, Krievijā, izcīnot vairākas uzvaras un godalgotas vietas gan pasaules konkūristu reitinga “FEI Longiness Ranking”, gan Pasaules kausa ieskaites maršrutos.

“Aizvadītas divas lieliskas nedēļas un divi labi organizēti turnīri skaistajā Sanktpēterburgā. No manas komandas vislielākie nopelni pa šīm divām nedēļām Caramsin, kurš, startējot četros pasaules reitinga “FEI Longiness Ranking” maršrutos, izcīnīja divas uzvaras un divas otrās vietas, tas ļāva uz ļoti pozitīvas nots noslēgt daudzo sacesnību derbiju,” saka rezultatīvākais Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks. “Mūsu jaunākais komandas biedrs Caligula arī visos turnīros rādīja ļoti stabilu sniegumu, pārsvarā visus maršrutus veicot bez soda punktiem, pēdējā turnīrā izcīnījām vienu uzvaru un otro vietu jaunzirgu finālā,” saka Neretnieks.

Pirmajā sacensību nedēļā no 3.-6.jūlijam Sanktpēterburgā PK posmā (CSI3*-W/CSIYH1* Ļeņingradas apgabala gubernatora kauss) startēja trīs Latvijas jātnieki - Kristaps Neretnieks, Andis Vārna un Ģirts Bricis. Bricis pirmajā sacensību dienā izcīnīja otro vietu ar Emilie Jolie, bet Andis Vārna sesto vietu ar Never Mind 22 LR maršrutā ar šķēršļu augstumu 145 cm. Otrajā sacensību dienā Neretnieks ar Caramsin izcīnīja uzvaru LR maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 cm. Lielāko prieku Latvijas līdzjutējiem noslēdzošajā dienā sagādāja Andis Vārna un Kristaps Neretnieks, izcīnot dubultuzvaru sacenību galvenajā Grand Prix maršrutā ar škēršļu augstumu 160 cm, kas bija arī Pasaules kausa ieskaites maršruts. Andis Vārna ar Corradina izcīnīja spožu uzvaru, bet Kristaps Neretieks ar Caramsin ierindojās otrajā vietā.

Otrajā sacensību nedēļā CSI2*/CSIYH1* Venta Kauss no 11.-13.jūlijam Sanktpēterburgā Latviju pārstāvēja divi jātnieki - Andis Vārna un Kristaps Neretnieks. Pirmajā sacensību dienā Andis Vārna ar Corradina izcīnīja trešo vietu lielā apļa LR maršrutā ar šķēršļu augstumu 145 cm, bet Neretnieks ar Caligula uzvaru jaunzirgu maršrutā un trešo vietu vidējā aplī ar ķēvi Romanie Cece. Otrajā sacensību dienā Neretniekam uzvara lielā apļa maršrutā (LR 145 cm) ar Caramsin un septītā vieta ar Continue. Pēdējā sacensību dienā Sanktpēterburgā Neretniekam divas otrās vietas - pirmo Latvijas sportists izcīnīja ar sešgadīgo Caligula jaunzirgu finālā, bet otru Grand Prix (LR 160 cm) maršrutā ar Caramsin. Piekto vietu galvenajā sacensību maršrutā ieguva Andis Vārna ar Corradina. Šīs bija trešās sacensības pēdējo divu mēnešu laikā, kur sacensību galvenajā Grand Prix maršrutā Latvijas jātnieki Neretnieks un Vārna abi iekļūst galvenā sacensību maršruta godalgoto sešiniekā.

Stabilie rezultāti Krievijā ļāvuši Neretniekam atgriezties Pasaules konkūristu reitinga “FEI Longiness Ranking” pirmajā simtniekā, šobrīd sportists ieņem 93.vietu.

“Paldies visiem, kuri seko līdzi mūsu panākumiem un priecājas par latviešu sasniegumiem, nākamās sacensības mums būs PK posms Rīgā jau jūlija beigās un tad sāksim gatavoties “World Equestrian Games 2014”, kas šogad risināsies Francijā, Normandijā septembra pirmajā nedēļā,” saka Neretnieks. “World Equestrian Games” jeb Pasuales jāšanas spēles ir jāšanas sporta prestižākais notikums, ko pielīdzina Olimpiskajām spēlēm. Pasaules jāšanas spēles notiek reizi četros gados un tajās izcīna medaļas astoņās disciplīnās. Kristaps Neretnieks ir pirmais Latvijas konkūra jātnieks, kurš kvalificējies un startēs Pasaules jāšanas spēlēs.

Informāciju sagatavoja
Ilze Jansone
Latvijas Jātnieku federācija
Preses dienests


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
19

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.