Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Jaunatnes olimpiādes regbija turnīros uzvaras izcīna Jelgavas jaunietes un Rīgas jaunieši

Neraugoties uz lietaino laiku, sekmīgi aizvadītas Latvijas Jaunatnes olimpiādes (LJO) sacensības mūsu sporta veida olimpiskajā paveidā regbijā 7, pirmās vietas izcīnot Jelgavas meitenēm un Rīgas puišiem.

Meiteņu turnīrā piedalījās trīs komandas: Rīgas pilsēta, Jelgavas novads un Jūrmalas pilsēta. Jelgavnieces priekšsacīkstēs ar 26:0 uzvarēja jūrmalnieces, bet ar 19:22 atzina rīdzinieču pārākumu. Toties finālā Jelgavas komanda revanšējās Rīgai ar 17:15, pirms tam pusfinālā ar 28:0 uzvarot Jūrmalas regbistes.

Plašākas bija jauniešu sacensības, kurās startēja sešas vienības: Vecumnieku novads, Baldones novads, Ķekavas novads, Rīgas pilsēta, Jelgavas pilsēta un Jūrmalas pilsēta. Rīdzinieki, kuru komandu veidoja “RFS/LMT/Eži” jaunieši, tika ielozēti B grupā kopā ar jelgavniekiem un jūrmalniekiem, izcīnot uzvaras, attiecīgi ar 5:0 un 32:0. Pusfinālā rīdzinieki ar 24:7 uzvarēja Vecumnieku novadu, bet finālā vēlreiz mērojās spēkiem ar jelgavniekiem, kas ceturtdaļfinālā ar 19:0 pārspēja Ķekavas novadu, bet pusfinālā ar 10:7 Baldones novadu. Finālcīņa iznāca diezgan sīva, taču galu galā izpaudās rīdzinieku pārsvars, viņiem izcīnot uzvaru ar 15:7.

Rīgas (“RFS/LMT/Eži”) vienības treneris Juris Straume:
– Diemžēl jau pirmajā mačā traumu guva divi pamatsastāva spēlētāji, ieskaitot mūsu uzbrukuma līderi Dairi Baranovu. Tomēr šo problēmu izdevās atrisināt, sekmīgi cīņā iesaistoties Vladislavam Petrovskim. Arī pārējie spēlētāji nelika vilties. Ar galaiznākumu, protams, esam apmierināti, bet jau tagad jāsāk domāt par nākamajām šīs sezonas cīņām.

Galīgais vietu sadalījums

Jaunietes
1. Jelgavas novads
2. Rīgas pilsēta
3. Jūrmalas pilsēta

Jaunieši
1. Rīgas pilsēta
2. Jelgavas pilsēta
3. Baldones novads
4. Vecumnieku novads
5. Ķekavas novads
6. Jūrmalas pilsēta

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.