Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas kadetes paukošanā ar floreti nostiprinās Eiropas elitē

Pēc aizvadītajām Eiropas kausa sacensībām Tauberbišofsheimā, Vācijā Bādenes-Virtenbergas zemē, Latvijas labākās kadetes paukošanā ar floreti Jekaterina Solodkiha, Juta Mālniece un Emīlija Maslobojeva nostiprina savas pozīcijas Eiropas kausa kopvērtējumā.

Minētajās Eiropas kausa sacensībās, kurās tradicionāli piedalās arī ASV un citu kontinentu spēcīgākās paukotājas, Jekaterina ieguva augsto 8.vietu (saņemot 42 reitinga punktus) un bija labākā no eiropietēm, piekāpjoties sportistēm no ASV, Kanādas un Japānas.

Šobrīd komandu reitingā Latvijas meitenes ieņem 6.vietu, savukārt individuālajā reitingā Jekaterina Solodkiha atrodas augstajā 5.vietā un Juta Mālniece 16.vietā. Rīgas 3.Bērnu un jaunatnes sporta skolas paukotājas Eiropas kausa kadetu turnīros turpina demonstrēt pēdējos gados augstākos sasniegumus un gatavojas Eiropas un Pasaules čempionātiem nākamajā gadā.

Tauberbišofsheima tiek uzskatīta par Vācijas paukošanas galvaspilsētu un pasaules klubu reitingā pilsētas paukošanas klubs FC Tauberbischofsheim e. V. Atrodas pirmajā vietā.

Florete ir viens no trim olimpiskajiem ieroču veidiem un paukošana ir arī viens no vecākajiem olimpiskajiem sporta veidiem, jo tika iekļauts jau pirmajās olimpiskajās spēlēs 1896.gadā Atēnās.


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.