Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Starptautiskais sporta deju festivāls “Baltic Grand Prix” un pasaules čempionāts Rīgā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Starptautiskais sporta deju festivāls “Baltic Grand Prix” un pasaules čempionāts Rīgā
Baltic Grand Prix Ķīpsalas hallē. Foto no organizatoru arhīva.

No 16. līdz 18. decembrim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala, 35.reizi norisināsies viens no pasaulē lielākajiem un krāšņākais un populārākais sporta deju festivāls Latvijā – “Baltic Grand Prix”, kurā piedalīsies ap 2000 dejotāju pāriem no vairāk nekā 40 pasaules valstīm un 4 kontinentiem, tajā skaitā ASV, Japānas, Kanādas, Honkongas, Singapūras, Dienvidāfrikas, Malaizijas un Eiropas valstīm. Galvenais festivāla notikums būs pasaules čempionāts jauniešiem Latīņamerikas (LA) dejās, kas norisināsies sestdien.

Šajā nedēļas nogalē mūsu galvaspilsētu pārņems deju burvība, jo pusapaļo jubileju – 35 gadus – svinēs visiem labi zināmais sporta deju festivāls “Baltic Grand Prix”. Tikmēr tiks atzīmēta arī 90 gadu jubileja kopš pirmajām sporta deju sacensībām Latvijā. Aizvadītajos gados festivāls ir kļuvis populārs tālu aiz Latvijas robežām un ir viens no pasaulē lielākajiem sporta deju festivāliem. Līdz ar to uz Latvijas galvaspilsētu katra gada beigās brauc vairāki pasaules vadošie pāri dažādās vecuma grupās.

Starptautiskais 35.sporta deju festivāls “Baltic grand Prix” sāksies piektdien ar Baltijas jūras kausa sacensībām, bet galvenie notikumi norisināsies sestdien un svētdien. Svarīgākā diena būs sestdiena, kad 16-18 gadus veci dejotāji jauniešu grupā cīnīsies par pasaules čempiona titulu LA dejās, kur labas izredzes ir Latvijas pāriem. Tikmēr pieaugušo grupā Standartdejās pasaules reitinga turnīrā World open jau 15. reizi tiks izcīnīts Rīgas domes kauss, pulcējot vairāku valstu čempionus un arī pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējus. Svētdien, 18. decembrī, skatītājiem būs iespēja vērot aizrautīgās pasaules atklātās reitinga sacensības LA dejās un citu vecumu grupu sacensību finālus. Abas dienas skatītājus priecēs krāšņi deju paraugdemonstrējumi. Sacensības vienlaikus notiks divās hallēs uz trīs deju laukumiem. 17. un 18.decembra vakara seansos sacensību muzikālo pavadījumu sniegs deju orķestris „Mirage Jazz Orchestra”.

Starptautisko sporta deju festivālu “Baltic Grand Prix 2016” rīko Deju centrs “SPEKTRS” sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju, LR Izglītības un zinātnes ministriju, LSFP un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta pārvaldi. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā: Biļešu Paradīze

Sestdien un svētdien būs iespējas vērot tiešraides LMT Starume (no 15.30) un Sportacentrs kanālā (no 19.00).