Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārim sudrabs pasaules čempionātā jauniešiem Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pārim sudrabs pasaules čempionātā jauniešiem Latīņamerikas dejās
D.Gudovskis/M.Morīte. Foto: LSDF.

Ļoti labu panākumu tālajā Korejā pasaules čempionātā jauniešiem Latīņamerikas (LA) dejās guvuši Latvijas pārstāvji Denis Gudovskis un Megija Morīte, kuri 59 pāru konkurencē izcīnīja sudraba medaļas. Otro pasaules čempionu titulu šogad izcīnīja Semjons Hržanovskis un Jeļizaveta Lihina no Krievijas.

2016.gada decembrī pasaules čempionātā Rīgā pirmo vietu ieguva Denis un Megija, taču lielākas izredzes uz titulu iegūšanu šoreiz saistījās ar 2017.gadā visās starptautiskajās sacensībās jauniešu grupā LA dejās uzvaru izcīnījušajiem Hržanovski un Lihinu, kuri kopā sāka dejot pagājušā gada beigās un savu valsti čempionātos pārstāv tikai kopš rudens. Līdz ar to arī līdzšinējos savstarpējos dueļos rezultāts par labu bija Krievijas dejotājiem, kuri Gudovski un Morīti (“Dūšas deju skola”) apdejoja augustā spēcīgākajās pasaules reitinga sacensībās “German Open Championships”, kā arī pirms divām nedēļām pasaules čempionātā 10 dejās (Standartdejas+Latīņamerikas dejas). Neskatoties uz to, mūsējo mērķis bija cīnīties par uzvaru.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā labāko punktu summu ieguva lielās kaimiņzemes pārstāvji, bet Latvijas pāris bija turpat līdzās. Noslēdzošā un izšķirošā kārta, fināls, sākās ļoti cerīgi, jo pirmajā dejā Sambā Denis ar Megiju uzrādīja faktiski identisku rezultātu ar spēcīgajiem krieviem, piekāpjoties tikai par nieka 0,01 punktu. Taču nākamajās četrās dejās Ča-Ča-Ča, Rumba, Pasodoble un Džaivs izpaudās Krievijas dejotāju pārākums. Līdz ar to Hržanovskis un Lihina šogad otro reizi kļuva par pasaules čempioniem. Tikmēr Gudovskis ar Morīti vēlreiz lieliski nostartēja un nopelnīja atkārtoti sudraba medaļas. Bronzu izcīnīja Krievijas otrs pāris, bet fināla sešiniekā no ceturtās līdz sestajai vietai sarindojās Ķīnas, Rumānijas un Moldovas dejotāji.

Ļoti veiksmīgs starts padevās arī otram Latvijas pārim Leonardam Petkēvičam un Poļinai Cepilovai (SDK “Dzintars”), kuri pusfinālā iekļuva otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā viņi ieņēma 12.vietu, bet šogad jau ierindojās vairākas pozīcijas augstāk. Pusfinālu viņi iesāka ar 9.rezultātu Sambā, bet turpmāk nostabilizējās 7.vietā, kādā arī čempionātu noslēdza. Labākā deja viņiem bija Rumba, kurā tika uzrādīts piektais rezultāts.