Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Paraksta līgumu par Latvijas Jaunatnes olimpiādi Valmierā un Cēsīs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Paraksta līgumu par Latvijas Jaunatnes olimpiādi Valmierā un Cēsīs
Līguma parakstīšanas pasākums
Foto: Mārtiņš Mālmeisters, olimpiade.lv

Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs šodien parakstīja sadarbības līgumu par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes organizēšanu Valmierā un Cēsīs no 2015.gada 3. līdz 5.jūlijam.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis: „Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde ir valsts nozīmes kompleksais sporta pasākums, kas dod iespēju jauniešiem pašu mājās sajust olimpisko tradīciju pamatprincipus, savu pārstāvēto novadu komandās piedalīties dalībnieku gājienā, olimpiskās uguns iedegšanā, svinīgajā atklāšanas un noslēguma ceremonijā, taču svarīgākais, protams, ir pašas sacensības. Esmu gandarīts, ka 2015.gadā Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes dalībnieki sacentīsies Valmierā un Cēsīs, jo šīs pilsētas ir pierādījušas, ka ir vienas no sportiskākajām valstī. Novēlu jaunajiem sportistiem izbaudīt sacensību prieku, un esmu pārliecināts, ka kāds no šiem jauniešiem, kas piedalīsies olimpiādes sacensībās Valmierā un Cēsīs, Latviju nākotnē pārstāvēs arī lielajās olimpiskajās spēlēs.”

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks pauda gandarījumu, ka Latvijas Jaunatnes olimpiāde 2015.gadā norisināsies Valmierā, sekmīgā sadarbībā ar Cēsu pilsētu un citām Vidzemes novada pašvaldībām. “Mēs varam lepoties ar izciliem sportistu panākumiem, gan pašmāju stadionos, gan starptautiskajās arēnās - ar vairākkārtējiem olimpiskajiem čempioniem, kas tieši Valmierā guvuši stiprus pamatus tālākajai profesionālai izaugsmei. Es ceru, ka Latvijas Jaunatnes olimpiāde mudinās bērnus un jauniešus aktīvāk iesaistīties sportiskās aktivitātēs, izvirzīt sev arvien jaunus mērķus un tos sasniegt. Tam nepieciešams cīņas spars un apņēmība, kas bērnos jāieaudzina jau no mazotnes, un ko aktīvi cenšamies īstenot,” sacīja Jānis Baiks.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs uzsvēra, ka jauniešu sportam Cēsīs ir stipras saknes. „Mums ir viena no vecākajām sporta skolām Latvijā, kas ik gadu sagatavo augsta līmeņa sportistus. Tāpat pilsētas sporta dzīvi bagātina gandrīz 20 sporta biedrības, kas ap sevi pulcē vairākus tūkstošus sportistu un sporta entuziastu. Esam gandarīti, ka šis jaunatnei nozīmīgais sporta pasākums notiks Cēsīs. Darīsim visu, lai sacensības noritētu augstākajā līmenī un iedibinātu jaunas tradīcijas Cēsu sporta dzīvē un popularizētu veselīgu dzīvesveidu jauniešu vidū,” teica Jānis Rozenbergs.

Sadarbības līguma parakstīšanas pasākumā piedalījās arī BMX treneris, Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāts Ivo Lakučs. Viņš akcentēja sporta un fizisko aktivitāšu nozīmi bērnu un jauniešu ikdienā, un pauda cerību, ka pēc Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes norises Valmiera un Cēsis 2016.gadā varētu kļūt arī par Latvijas IV Olimpiādes mājvietu.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas. Sacensību mērķis ir noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus olimpiskajos sporta veidos. Vienlaikus sportisti sacenšas par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē. Ņemot vērā Olimpiādes vērienu un prasības, ka vismaz 65% no programmā iekļautajiem sporta veidiem jānotiek pašvaldības teritorijā vai to pašvaldību teritorijā, kas robežojas ar olimpiādes rīkotājām, Valmieras pilsētas un Cēsu novada pašvaldība vienojās kopīgai Olimpiādes organizēšanai.

Valmierā, Cēsīs un pilsētās blakus esošajās pašvaldībās notiks 83% no olimpiādes programmā iekļautajiem sporta veidiem. Valmierā norisināsies šādi sporta veidi: badmintons, bokss, futbols, golfs, handbols, jātnieku sports, peldēšana, regbijs, BMX, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, mākslas vingrošana un volejbols. Savukārt Cēsīs – basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, loka šaušana, paukošana, MTB un šosejas riteņbraukšana, taekvondo un teniss.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis piebilst, ka vairākos sporta veidos notiks cīņa ne tikai par Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes medaļām, bet vēl augstāku statusu. „Dažos sporta veidos šīs būs pēdējās atlases sacensības par vietu Latvijas jaunatnes olimpiskajā komandā, kas jūlija beigās startēs Eiropas Jaunatnes vasaras olimpiādē Tbilisi, Gruzijā.”

2013.gadā Latvijas jaunatnes vasaras olimpiāde norisinājās Ventspilī, 2011.gadā – Jūrmalā, bet Valmiera olimpiādes dalībniekus uzņēma 2009.gadā. Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiāde notiek vienu reizi divos gados.

Izmantotie resursi:
www.valmiera.lv