Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Džudistiem trīs medaļas Somijā

Džudistiem trīs medaļas Somijā
Jevgeņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Somijas atklātajās meistarsacīkstēs džudo veiksmīgi strartējuši Latvijas džudisti, kas izcīnīja trīs medaļas – zelta un divas sudraba. Tā bija pēdējā spēku pārbaude pirms Eiropas čempionāta U-23 grupā.

Visveiksmīgāk Somijā startēja Pekinas olimpiādes dalībnieks Jevgeņijs Boradavko. Svara kategorijā līdz 90 kg Borodovko pirmo kārtu pārvarēja bez cīņas, bet tad sekoja divas tīrās uzvaras, kas jau ļāva iekļūt finālā. Izšķirošajā cīņa par zelta godalgu Latvijas pārstāvim pretī stājās gruzīns Zviadi Gogočuri, un pārāks izrādījās Borodovko, tiesa šoreiz bija jācīnās līdz galam.

Latvijas rēķinā Helsinkos arī divas sudraba medaļas. Svara kategorijā līdz 60 kg Oļegs Filipovs cīnījās no pirmās līdz pēdējai kārtai (trīs tīrās uzvaras), taču finālā piekāpās Kanādas pārstāvim Serhio Pesoa. Savukārt svara kategorijā līdz 100 kg finālā iekļuva Vladimirs Osnačs un pieveica Borodavko paziņu no Gruzijas. Finālā nācās cīnīties ar francūzi Žanu Dominiku Van Beveru, kurš arī svinēja uzvaru, bet Osnačam nācās samierināties ar sudrabu.

Šī bija džudistu pēdējā spēku pārbaude pirms U-23 vecuma grupas Eiropas čempionātā, kas 20. novembrī startēs Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā.

Izmantotie resursi
judokisa.net


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.