Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētāja Svirska pasaules čempionātu noslēgs ar cīņu par 13. vietu

Ints Megnis
Ints Megnis

Airētāja Svirska pasaules čempionātu noslēgs ar cīņu par 13. vietu
Olga Svirska
Foto: Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com

Latvijas sportiste Olga Svirska ceturtdien Bulgārijas otrajā lielākajā pilsētā Plovdivā uzvarēja pasaules čempionāta akadēmiskajā airēšanā C/D pusfināla braucienā vieglā svara vieninieku sacensībās, līdz ar to sacensības viņa noslēgs ar braucienu par 13. vietu.

Svirska neolimpiskajā vieglā svara vieninieku klasē C/D pusfinālā uzvarēja savā braucienā. C finālam kvalificējās divas no trim šī brauciena dalībniecēm.

Pirms tam Svirska gan priekšsacīkstēs, gan gandarījuma braucienā finišēja trešajā vietā savā braucienā, bet pusfinālam abas reizes kvalificējās labākās divas sportistes.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv vienīgi Svirska, jo 2016. gada Eiropas vicečempione Elza Gulbe šosezon nestartē ģimenes pieauguma dēļ.

Čempionātā gan piedalās vēl viena latviete - Īrijas pārstāve Sanita Pušpure sacenšas klasiskajās sieviešu vieninieku klasē. Tur viņai piektdien gaidāms starts pusfinālā. 2017. gada pasaules čempionāta ceturtās vietas īpašniece Pušpure šosezon divos Pasaules kausa posmos izcīnīja sudrabu, kas šajā līmenī ir viņas karjeras augstākais sasniegums.

Paralēli notiek arī paraolimpiešu sacensības. Vieniniekos PR2M1x laivu klasē, kas ir airēšana vieniniekā ar rokām un muguru, pirmdien Eduards Pupels palika pārliecinoši pēdējais savā priekšsacīkšu braucienā un trešdien aizvadīja gandarījuma kārtu, kur arī bija pēdējais un piektdien brauks B finālā. Savukārt otrdien PR2Mix2x klasē Žanna Cvečkovska un Pupels palika piektie savā pirmajā braucienā. Tā kā šajā klasē sacenšas vien sešas laivas, šī bija kā testa kārta un visi airētāji ir automātiski sasnieguši A finālu.

Pasaules čempionātā kopā piedalās gandrīz 950 dalībnieki no 63 valstīm.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja