Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts skrituļslidošanas seriāla „Skibox balva” 5.posms

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Aizvadīts skrituļslidošanas seriāla „Skibox balva” 5.posms
Starts elitei un Master grupai. Foto: "ASI Skibox"

Otrdienas vakarā Uzvaras parkā Rīgā, skrituļslidotājiem sacenšoties sprinta distancē, tika aizvadīts lielākā skrituļslidošanas seriāla „Skibox balva” 5.posms, ko rīko sporta klubs „ASI” sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Vīriešiem elites grupā, neparādot savu labāko sniegumu un ātrumu, uzvaru divu braucienu summā „izrāva” kopvērtējuma līderis Reinis Znotiņš, kuram sekoja komandas biedri no „Powerslide-Laimīte” Lauris Bitenieks un Sandris Šnore.

Piektajā posmā skrituļslidotāji trešo un tai pat laikā noslēdzošo reizi šajā sezonā sacentās 500 metru sprintā, dalībniekiem veicot divus braucienus, kuru rezultātus uzvarētāju noteikšanai skaitīja kopā. Visās vecuma grupās dalībnieku skaits gandrīz sasniedza simtu – 99 dalībnieki.

Vīriešiem elites grupā pirmajā braucienā ātrākais bija Reinis Znotiņš, kurš finiša taisnē apsteidza Lauri Bitenieku, bet lielu daļu distances otrajā vietā esošais Ansis Eljašāns beigās palika ceturtais, jo finiša spurtā viņu apsteidza arī Sandris Šnore. Otrajā braucienā Znotiņš sākumā piepalīdzēja komandas biedriem Biteniekam un Šnorem izvirzīties vadībā, bet pats aiz Eljašāna apļa vidū atradās ceturtajā pozīcijā. Kad šķita, ka L.Bitenieks ar S.Šnori sadalīs pirmo vietu otrajā braucienā, beigās „ieslēdzās” Znotiņš, taču nedaudz par vēlu, un Reinim nācās tomēr finišēt trešajam, pāris simtdaļas aiz saviem kluba biedriem, taču tas netraucēja uzvarēt posmā kopumā. Lai arī otrajā braucienā uzvarēja Sandris, tomēr viņam posmā trešā vieta aiz Laura, bet ceturto un piekto vietu ieguva „Filter” pārstāvji Ansis Eljašāns un Kaspars Krastiņš.

Junioriem šoreiz stabili uzvarēja Jānis Jurdžs, kuram sīvāku konkurenci izrādīja labākais jaunietis un komandas biedrs no BJC „Laimīte” Sandis Reinsons, it īpaši otrajā braucienā, kad viņš Jurdžam piekāpās tikai 0,01 sekundi. Šoreiz Haralds Dernovs nebija konkurētspējīgs, līdz ar to „ASI Skibox” skrituļslidotājām stabila otrā vieta, jo viņu neapdraudēja trešās vietas ieguvējs Artis Pencis. Jauniešiem aiz Reinsona pārliecinoši otrais abos braucienos finišēja komandas biedrs Edgars Ņezamovs, kamēr triju dalībnieku līdzīgajā cīņā par trešo vietu ar dažu simtdaļu pārsvaru noslēdzošo godalgoto vietu nopelnīja kalnu slēpotājs Kārlis Studāns. Tikmēr Master grupā uzvarētājam Ivaram Vingrim sīvu konkurenci sastādīja 9 gadus vecākais Gunārs Lauris, kamēr Jānim Bataragam līdz abiem ātrākajiem pietrūka vairākas sekundes.

Sievietēm Master grupā Denisas Drukas-Jaunzemes un Evijas Graumanes duelī par uzvaru pirmajā braucienā par dažām simtdaļām ātrāka bija Evija, bet otrajā par dažām desmitdaļām agrāk finišēja Denisa, kura tad arī kļuva par posma uzvarētāju savā grupā. Abām ļoti tuvu bija, tomēr tā reāli viņu vidū iejaukties nevarēja trešās vietas ieguvēja Daiga Gavariņa. Jaunietēm Līva Kreitāle bija ātrāka par Elizabeti Račiku, bet izlaistais pirmais brauciens neļāva juniorēm pirmo vietu iegūt kalnu slēpotājai Artai Irbei (ASI Skibox), kuras vietā tad posma uzvara divu braucienu summā pienācās komandas biedrenei Lainei Kreitālei. Šoreiz diemžēl izpalika pieaugušo grupa dāmām, jo neviena no pieteiktajām dalībniecēm Latvijas Slovēnijas pirmsspēles bumā nebija ieradusies.