Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretniekam uzvara prestižā pieczvaigžņu turnīrā Budapeštā

Agris Suveizda

Neretniekam uzvara prestižā pieczvaigžņu turnīrā Budapeštā
Kristaps Neretnieks
Foto: Foto: CSIO Budapest / Hadju Krisztina

Latvijas vadošais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks no 9.-12.augustam startēja piecu zvaigžņu statusa sacensībās Budapeštā, Ungārijā. Latvijas sportists sacensībās piedalījās ar pieciem zirgiem Caresillanda, Cha Cha, Camerlane, Cornet’s Spirit un For Fan un ieguva vairākas godalgotas vietas.

“Prieks, ka Ungārijā organizatori spējuši sarīkot tik augsta līmeņa sacensības, bija prieks tajās piedalīties. Atbistoši mūsu zirgu sagatavotībai biju cerējis stabili nostartēt vidējā apļa maršrutos, kas arī izdevās ar uzviju, par ko paldies zirgam Camerlane. Protams, cerēju uz godalgām lielā apļa maršrutos, kas bija ļoti tuvu, tomēr nedaudz pietrūka veiksmes. Apzinoties, ka šie zirgi vēl nav pavisam gatavi augstākajam līmenim, bet ir pusceļā uz to, ar sasniegtajiem rezultātiem esmu apmierināts,” saka Kristaps Neretnieks.

Rezultatīvākais zirgs šajās CSIO5*-W sacensībās bija Camerlane, kurš ieguva trīs godalgas vidējā apļa maršrutos ar šķēršļu augstumu 140 cm. Pirmajā sacensību dienā Neretniekam ar Camerlane 3.vieta, abi finišējā kā līderi un ilgu laiku nevienam neizdevās Latvijas duetu apsteigt (61,52 / 0 s.p.), pirmais Latvijas sportistus apsteidza viens no pasaules ātrākajiem jātniekiem itālis Emanuele Gaudiano ar Quinn Van De Heffinick (60,09 / 0 s.p.), bet ātrākais šajā maršrutā izrādījās Grieķijas sportists Aggelos Touloupis ar Letizia 49 (59,62 / 0 s.p.).

Otrajā sacensību dienā Camerlane bija ātrākais zirgs maršrutā (57,70 + 4 soda sekundes), tomēr vienu šķērsli gāza riskantā situācijā. Arī otrajā dienā Latvijas duets finišējā kā līderi, tomēr ātrumā maršrutā iegūtās 4 soda sekundes ļāva trīs ungāru sportiskajiem pāriem apsteigt abus Latvijas sportistus. Uzvarētājs Balazs Horvath ar PM Chaccaera finišēja 59,82 sekundēs.

Trešajā dienā akumulācijas maršrutā ar džokeri salīdzinoši neliels skaits dalībnieku ieguva maksimālo gratifikācijas punktu skaitu, daudziem duetiem grūtības sagādāja pēdējais šķērlis - 160 cm augstais džokeris - trijnieks. Neretnieks ar Camerlane maršrutu veica visātrākajā laikā iegūstot maksimālo gratifikācijas punktu skaitu un pārliecinoši izcīnīja uzvaru. Vēl Latvijas sportists Budapeštā ieguva 2.vietu ar Cornet’s Spirit Royal Diamonds maršrutā ar šķēršļu augstumu 145 cm un 3.vietu jaunzirgu maršrutā ar septiņgadīgo ķēvi Cha Cha.

Kristaps Neretnieks ir šobrīd veiksmīgākais Latvijas konkūrā jātnieks, startējis Pasaules jāšanas spēlēs, četras reizes piedalījies Pasaules kausa finālā un ir pirmais Latvijas sportists, kurš šajās sacensībās startējis. Vairākkārtējs titula “Latvijas Republikas labākais jātnieks” ieguvējs, šobrīd pasaules konkūra reitingā “Longiness Ranking” atrodas 360. pozīcijā. Augstākā vieta, ko Neretnieks līdz šim sasniedzis pasaules reitingā, ir 73.pozīcija, viņš ir arī pirmais Latvijas sportists, kurš iekļuvis pasaules reitinga simtniekā.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja