Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Starptautiskā kriketa sezona sākas ar Karību izlases uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Starptautiskā kriketa sezona sākas ar Karību izlases uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien noslēdzās pirmā 2020. gada starptautiskās kriketa sezonas Testa kriketa spēle, kurā Karību izlase, jeb "West Indies" ar četru spēlētāju pārsvaru tika galā ar Angliju.

2020. gada starptautiskā kriketa sezonai bija jāsākas vēl maijā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ daudzi mači ir atcelti, tāpēc tikai jūlija pirmajā pusē, ar Anglijas un Karību izlases Testu maču, sezona tika uzsākta.

Jāsaka, ka Anglija, protams, bija šīs spēles favorīte gan tāpēc, ka pēdējos gados kopumā rāda stabilāku un labāku sniegumu, gan arī tāpēc, ka mači notika viņu laukumā, taču sezonas ievads nereti ir laiks dažādiem pārsteigumiem un arī šajā cīņā, piektajā dienā, Karību izlases spēlētāji prata atspēlēties un tikt pie panākuma.

Pirmajā iningā angļi nespēja parādīt savu labāko sniegumu un neviens no mājnieku komandas arī nespēja gūt pat 50 punktus, vienīgi Bens Stoukss šai atzīmei pietuvojās (43), bet 2019. gada Pasaules kausa varonis Džofra Ārčers pirmajā iningā vispār palika bez gūtajiem punktiem.

Šenons Gabriels un Džeisons Holders, kopā ar saviem kolēģiem, gan varētu pastāstīt sīkāk par angļu neveiksmēm, jo viņi iningu noslēdza ar, attiecīgi, četriem un sešiem "viketiem", apturot mājniekus pie 204 gūtajiem punktiem. Tas, protams, atviegloja uzbrukuma uzdevumu, taču tāpat bija jāņem vērā, ka pirmā spēles puse nav tas brīdis, kad priecāties par mazumiņu.

Kreigs Bretvaits guva 65 punktus, bet 61 punkts bija Šeina Dauriča kontā. Otrais no viņiem arī astoņas reizes aizsita bumbiņu līdz laukuma norobežojumam, kas, kā zināms, uzreiz deva četrus punktus.

Otrajā iningā angļi gan saņēmās un Zaks Kraulijs pat guva 76 punktus, kas bija labākais rādītājs šajā mačā, taču mājnieki tika apturēti brīdī, kad bija gūti 313 punkti, kas nozīmēja, ka "West Indies" komandai atlika veikt 200 skrējienus un panākums bija kabatā.

Jāsaka gan, ka, lai arī teorijā viss izskatījās pagalam vienkārši, praksē tā nebija, jo pirmie četri atsitēji no 72 metieniem spēja gūt tikai 21 punktu un tikai piektais atsitējs, Rostons Čeiss sāka gūt punktus. Par mača galveno varoni gan kļuva Džermeins Blekvūds, kurš 12 bumbiņas raidīja līdz laukuma malai, bet maču noslēdza ar sakrātiem 95 punktiem, t.i., guva teju pusi no visiem Karību jūras valstu apvienotās izlases kriketistiem nepieciešamajiem punktiem.

Interesanti, ka šī ir pirmā reize pēdējo 20 gadu laikā, kad "West Indies" komanda izbraukumā spēlējot ir uzvarējusi Angliju sērijas pirmajā Testa kriketa mačā.

Anglijas un "West Indies" komandas tiksies vēl divos Testa kriketa mačos, taču, ja pirmais norisinājās Sauthemptonā, tad divi pārējie tiks izspēlēti Mančestrā.

Savukārt pārējie starptautiskā kriketa mači šajā vasarā lielākoties ir atcelti. Bez angļu un karību valstu kriketistu cīņām šajā vasarā vēl notiks angļu un īru cīņa trīs ODI mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.espncricinfo.com/

  -1 [+] [-]

, 2020-07-13 22:33, pirms 4 gadiem
Kad tuvākā Turības izlases spēle?

     [+] [-]

, 2020-07-13 23:06, pirms 4 gadiem
Ja drīkst jautāt, tad vai Juris pats arī seko kriketam mazliet pastiprinātāk?

     [+] [-]

, 2020-07-13 23:46, pirms 4 gadiem
Crocks rakstīja: Ja drīkst jautāt, tad vai Juris pats arī seko kriketam mazliet pastiprinātāk?
Ja atšifrēt ko nozīmē "mazliet pastiprinātāk", tad uz šo jautājumu varētu mēģināt atbildēt.

Ja tas ir domāts kā baigā fanošana un iedziļināšanās sīkumos, tad, piedošanu par atklātību, bet nē. Ja ar to domāts sekošana galvenajiem notikumiem - jā.

     [+] [-]

, 2020-07-14 00:44, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja atšifrēt ko nozīmē "mazliet pastiprinātāk", tad uz šo jautājumu varētu mēģināt atbildēt.

Ja tas ir domāts kā baigā fanošana un iedziļināšanās sīkumos, tad, piedošanu par atklātību, bet nē. Ja ar to domāts sekošana galvenajiem notikumiem - jā.
Paldies par atbildi, kaut ko tādu jau es iedomājos. Gribēju tikai piebilst, ka Stouksam šī bija debija kā Anglijas kapteinim aizstājot Džo Rūtu, kurš gan atgriezīsies uz nākamo Testu, gan to ka diezgan sensacionāli sastāvā netika iekļauts Angļu otrais visu laiku ''viketiem'' bagātākais spēlētājs Stjuarts Brouds.