Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Daugavpils Olimpiskais centrs pēc Covid-19 pozitīvā testa turpina darbu

Daugavpils Olimpiskais centrs pēc Covid-19 pozitīvā testa turpina darbu
Daugavpils Olimpiskais centrs. Foto: daugavpilsoc.lv

Daugavpils Olimpiskā centra (DOC) valdes loceklim tika konstatēts Covid-19, pēc tam visiem centra darbiniekiem un attiecīgajām kontaktpersonām veica testus, kas izrādījās negatīvi. Līdz ar to centrs turpina darbu ierastajā režīmā, tiesa, dažiem darbiniekiem noteikta 14 dienu pašizolācija.

Reaģējot uz pozitīvo testu, 11. jūlijā tika veiktas Covid-19 pārbaudes DOC darbiniekiem un viņu pirmās un otrās pakāpes kontaktpersonām (kopumā vairāk nekā 150 cilvēkiem), kaut gan tobrīd netika novēroti saslimšanas simptomi. Tika lēsts, ka neatkarīgi no testa rezultātiem visiem šiem cilvēkiem ir jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Pēc iegūto paraugu analīzes pozitīvi testi netika konstatēti.

Vadoties no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijām, daži DOC darbinieki, kuriem bija tiešs kontakts ar saslimušo, paliks pašizolācijā, savukārt DOC turpinās darbu ierastajā režīmā, pastiprinot telpu dezinficēšanas pasākumus. DOC vadība un SPKC epidemiologi norāda, ka olimpiskā centra apmeklētājiem nav jābaidās no apdraudējuma.

SPKC Daugavpils filiāles galvenā epidemioloģe Nonna Vološčuka: "No saslimušā mēs uzzinām kontaktpersonu vārdus, tomēr cilvēks var kaut ko piemirst vai kādu nenosaukt apzināti, tāpēc lūdzam atsaukties visus, kuriem laika posmā no 6. līdz 9. jūlijam ar saslimušo bija tuvs kontakts (atrodoties tuvāk par diviem metriem) vairāk nekā 15 minūtes."

Koronavīrusa sakarā Latvijas otrajā lielākajā pilsētā līdz šim viss bija salīdzinoši mierīgi. Lai novērstu vīrusa izplatīšanos, nepieciešams noskaidrot un izolēt visus, kas minētajā veidā kontaktējās ar saslimušo cilvēku. Minētā gadījuma dēļ Daugavpils dome divas nedēļas strādās attālinātā režīmā.

Profilaktisko pasākumu ietvaros Daugavpils Sporta pārvalde nolēmusi pārtraukt bērnu nometņu darbu DOC bāzē, kā arī nodrošināt testēšanu visiem pārvaldes darbiniekiem, kuri vēl netika pārbaudīti 11. datumā.

Kā zināms, DOC mēdz trenēties arī pilsētas labākie sportisti, tostarp četrkārtējā Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva.

Izmantotie resursi:
gorod.lv
grani.lv


, 2020-07-13 14:48, pirms 4 gadiem
Kā es varu lemt par atsaukšanos, ja nezinu pozitīvā cilvēka vārdu?
, 2020-07-13 15:04, pirms 4 gadiem
Marinets rakstīja: Kā es varu lemt par atsaukšanos, ja nezinu pozitīvā cilvēka vārdu?
Pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) aicinājuma veicot testu uz jaunā koronavīrusa izraisīto saslimšanu Covid-19, pozitīvs tas izrādījies Daugavpils olimpiskā centra (DOC) valdes loceklim Vladimiram Šteinbergam, aģentūrai LETA apliecināja centra vadītājs.

Otrs sporta saits vismaz uzraksta vārdu
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.