Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāriem panākumi pasaules čempionātā un “Super Grand Prix”

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāriem panākumi pasaules čempionātā un “Super Grand Prix”
T.Bazokina/M.Smolko. Foto no personīgā arhīva.

Itālijas pilsētā Rimini notikušajās “Super Grand Prix” sacensībās profesionāļiem Latīņamerikas dejās otro vietu no 20 pāriem ieguva Marts Smolko un Tīna Bazikina, bet pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 g.) Standartdejās ļoti augstu rezultātu sasniedza Denis Gudovski un Megija Morīte, kuri 66 pāru konkurencē iekļuva finālā un izcīnīja 5.vietu.

Nedēļas nogalē Rimini norisinājās vairākas nozīmīgas sacensības sporta dejās. Visaugstāko vietu no Latvijas pāriem sasniedza Marts Smolko un Tīna Bazikina, kuri Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) Profesionāļu divīzijā Latīņamerikas (LA) dejās “Super Grand Prix” izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai 2015.gada Eiropas čempioniem Andrejam Zaicevam un Jeļizavetai Červičnajai no Krievijas. Trešo vietu ieguva mājinieku pāris, bet piektajā vietā ierindojās lietuvieši. No februāra kopā dejojošajiem Martam un Tīnai šīs bija pirmās kopīgās sacensības, kā arī debija profesionāļu kārtā, kas ir izvērtusies ļoti veiksmīga.

Pasaules čempionātā Jauniešiem Standartdejās (ST) kopumā startēja 66 deju pāri no 36 valstīm. Ierastais duelis abu Latvijas pāru vidū šoreiz izpalika. Denis Gudovski un Megija Morīte patīkami pārsteidza un iekļuva finālā, izcīnot piekto vietu un sasniedzot labāko rezultātu no Baltijas valstu dejotājiem. Tikmēr negaidīti tālu – dalītā 25./26.vietā – ierindojās Everts Gulbis un Elīna Kalvāne, kuri pirms trim mēnešiem Eiropas čempionātā iekļuva pusfinālā, izcīnot 9.vietu. Par uzvarētājiem kļuva Vladislavs Koļesņikovs un Anna Isakoviča no Krievijas, kas aiz sevis atstāja Rumānijas un Itālijas dejotājus. Fināla sešinieku noslēdza Lietuvas čempioni Einoras Degutis un Areta Šeskaite. Zīmīgi, ka aprīlī Kišiņevā Eiropas čempionātā uzvarējušie Moldovas dejotāji šoreiz palika tikai 12.vietā.

Junioriem II (14-15 g.) pasaules čempionātā 10 dejās (5 ST dejas + 5 LA dejas), kur katru valsti pārstāvēja tikai viens pāris, vēl viena uzvara tika Krievijai. Augstāko vērtējumu saņēma Danila Mazurs un Anastasija Polonskaja. Finālā iekļuva un ceturto vietu ieguva Baltijas valstu līderpāris Karolis Burneikis un Izabella Šekaite no Lietuvas. Lai arī ļoti centās Niks Habarovs un Loreta Putrāle, bet augstāk par 19.vietu 35 pāru konkurencē viņiem neizdevās pakāpties. Līdz ar to pārtrūka pēdējo 7 gadu tradīcija ar Latvijas dejotājiem vai nu finālā, vai pusfināla divpadsmitniekā šajā kategorijā.Visveiksmīgākais Junioriem II 10 dejās mums bija 2003.gads, kad Jegors Šislo un Anastasija Gorbačenko kļuva par pasaules čempioniem.

Tagad turpināsies darbs treniņnometnēs. Jau pēc mēneša mūsu vadošos dejotājus gaida jauni starti pasaules lielākajās sporta deju sacensības – Vācijas atklātajā čempionātā, kur par tituliem dejotāji sacentīsies vairāk nekā 45 atsevišķās vecuma, klašu un kategoriju grupās.