Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Znotiņš un Irbe ātrākie skrituļslidošanas sprintā “Skibox balva” 2.posmā

Znotiņš un Irbe ātrākie skrituļslidošanas sprintā “Skibox balva” 2.posmā
Starts Elites grupai un Master.Foto: SK "ASI Skibox".

Otrdienas vakarā Uzvaras parkā Rīgā tika aizvadīts lielākā un populārākā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” otrais posms, ko rīko SK “ASI” kopā ar SK “Apex” un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Otrajā posmā dalībnieki, kuru skaits visās grupās kopā sniedzās pāri simtam, sacentās sprintā, pašiem mazākajiem veicot 250m, bet lielākajiem 500m. Vīriešiem abos braucienos ātrākais bija galvenais favorīts Reinis Znotiņš, bet sievietēm visas konkurentes aiz muguras atstāja Arta Irbe.

Pirmajā posmā vadošie Latvijas skrituļslidotāji dažādās vecuma grupās bija sacentušies vidējā distancē, tāpēc otrajā posmā bija pienākusi kārta pirmajam sprintam, kur bija jāveic divi braucieni, abu braucienu laikus skaitot kopā, un kur atkarībā no vecuma bija jāveic no 250-500m. Elites grupā vīriešiem pirmajā braucienā pārliecinoši priekšā visiem finišēja Reinis Znotiņš, bet ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu trīs dalībnieku vidū Sandris Šnore bija nedaudz priekšā Laurim Biteniekam un Ansim Eljašānam. Lai arī otrajā braucienā Znotiņš centās palīdzēt komandas biedriem un vairs nebrauca uz maksimumu, pēdējā līkumā atradoties trešajā pozīcijā, Reinis finišā taisnē nodemonstrēja savas paātrinājuma īpašības un atkal finiša līniju šķērsoja pirmais, izcīnot otro uzvaru šajā sezonā “Skibox balvā”. Vēlreiz otrais bija Šnore, bet Eljašāns, kurš finiša taisnē iebrauca līderpozīcijās, finišu sasniedza trešais, taču abu braucienu summā par viņu par 0,1 sekundi ātrāks bija Bitenieks, kuram tad arī tika trešā vieta abu braucienu summā.

Junioru konkurencē puišiem bija vērojamas interesantas cīņas, pirmā posma 10km distances pārliecinošajam uzvarētājam Sandim Reinsonam paliekot tikai trešajam. Abos startos nepārspēts palika Jānis Jurdžs, otrajā braucienā tikai pašās beigās par 0,1 sekundi apsteidzot Haraldu Dernovu. Meitenēm juniorēm abos braucienos uzvarētāja Santa Pētersone diezgan stabili apsteidza Lindu Kalvāni.

Sievietēm abos braucienos nekādas izmaiņas nenotika. Abas reizes ātrāka par pārējām konkurentēm bija pirmo sezonu pieaugušo grupā startējošā kalnu slēpotāja un iepriekš junioru grupā dominējošā Arta Irbe, kamēr otro vietu nodrošināja dažas sezonas izlaidusī kādreizējā pārliecinošā sieviešu grupas līdere Latvijā Laima Kaufiņa. Lai pirmajā trijniekā iekļūtu tikai kalnu slēpotājas, parūpējās Marta Garā, kura pirmajā braucienā bija ļoti tuvu Kaufiņai.

Master grupā vīriešiem spraigā duelī par uzvaru abos braucienos nedaudz ātrāks par Ivo Pušņinu izrādījās Pēteris Pētersons. Arī trešās vietas ieguvējs Ģirts Jankovskis bija pavisam tuvu abiem pirmajiem. Tikmēr sievietēm grupas līderei Antrai Zemītei konkurenci sastādīja otrās vietas ieguvēja Denisa Druka-Jaunzeme. Trijnieku noslēdza Daiga Gavariņa. Vecākajā Master grupa 50+ otrais brauciens neizdevās Ivaram Vingrim, līdz ar to viņam abu braucienu summā nācās piekāpties Gunāram Laurim.


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.