Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pakistāna "atvēsina" Skotiju, Anglija tiek galā ar Austrāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Pakistāna "atvēsina" Skotiju, Anglija tiek galā ar Austrāliju
Īons Morgans
Foto: PA Images/Scanpix

Pakistānas izlase šodien noformēja Skotijai otro zaudējumu pēc kārtas, kas sekoja pēc vēsturiskā panākuma pār Angliju, ODI mačā, bet paši angļi pārspēja diezgan viduvēju sniegumu demonstrējušo Austrāliju.

Šodien pasaules kriketa laukumos tika aizvadītas trīs starptautiskās kriketa spēles. Tiesa, tās notika kā dažādu turnīru ietvaros, tā arī dažādā formātā.

ODI, jeb vienas dienas mača, formātā tikās Anglijas un Austrālijas komandas, kuras aizvadīja maču leģendārajā "The Oval" arēnā.

Austrālijas izlase šo maču sāka ar atsišanu un, jāsaka, ka tas nebija pats skaistākais skats, ko var redzēt kriketā. Jaunā austrāliešu komanda spēja noturēties vien 47 overus, kuru laikā guva 214 punktus, lielāko ieguldījumu dodot Glenam Maksvelam, kurš no 64 bumbiņām guva 62 punktus. Tiesa, tas arī faktiski bija vienīgais puslīdz pozitīvais moments Austrālijas izlases spēlē.

Brīdī, kad laukumā devās angļi, varēja puslīdz droši sacīt, ka austrālieši piedalās savā "lēnajā nāvē", proti, bija jānotiek brīnumam, lai mājnieki nespētu sadeldēt 214 punktu pārsvaru. Brīnums nenotika un Īons Morgans, kurš šoreiz bija komandas kapteinis, kopā ar bijušo kapteini Džo Rūtu, guva, attiecīgi, 69 un 50 punktus, bet Moīns Ali un Laiems Plankets, aizvadot, attiecīgi, desmit un astoņus overus, katrs tika pie trim viketiem.

Šī bija pirmā no ieplānotajām piecām ODI spēlēm Anglijas un Austrālijas izlašu starpā. Nākošā cīņa notiks 16. jūnijā.

Savukārt īsākajā T20 formātā spēlēja Skotija un Pakistāna, kā arī Nīderlande un Īrija. Jāpiebilst, ka otrā pāra cīņa tika aizvadīta Nīderlandes Triju nāciju kausa ietvaros.

Skotiem šī spēle bija otrā, kas jāaizvada pēc, var teikt, ka vēsturiskā panākuma ODI kriketā, kad iepriekšējās nedēļas nogalē viņi pieveica Angliju. Iespējams, ka šis apstāklis nospēlēja ļaunu joku, jo skoti īsākajā kriketa spēles versijā izrādījās pagalam nevarīgi, lai arī, ja salīdzina ar iepriekš pieminēto maču, skotu komandas sastāvs bija palicis teju nemainīgs.

Ja iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē pakistānieši uzvarēja ar 42 punktu pārsvaru, tad šoreiz 20 overu spēlē viņi dubultoja pārsvaru un maču noslēdza pie rezultāta 116/6(20):82/10(14.4). Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Šoaibs Maligs, kurš guva 49 punktus. Savukārt Fahīms Ašrafs 2.4 overos vidēji zaudēja vien 1.87 punktus un no tālākās spēles prata izslēgt trīs pretiniekus.

Savukārt Nīderlandes un Īrijas mačā savu otro uzvaru Triju nāciju kausā izcīnīja mājnieki, uzvarot ar 159/6(19):158/6(20). Makss O’Dauds un Roilofs Van der Mrerve bija produktīvākie Nīderlandes izlases atsitēji gūstot, attiecīgi, 39 un 37 punktus. Otrais no viņiem bija arī komandas labākais metējs, četru overu laikā zaudējot 24 punktus un tiekot pie diviem viketiem.

Jāpiebilst, ka pirmajā Triju nāciju kausa mačā Nīderlande ar 144 (19.5):140/8 (20) Īriju jau bija pārspējusi. Savukārt turnīra turpinājumā abas komandas aizvadīs pa diviem mačiem pret Skotiju.

Izmantotie resursi:
cricbuzz.com
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...