Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jātniece Penele izcīna sesto vietu CSI2* sacensību Lietuvā "Grand Prix" maršrutā

Jātniece Penele izcīna sesto vietu CSI2* sacensību Lietuvā "Grand Prix" maršrutā
Laura Penele. Foto: LJF

Latvijas jaunā konkūra jātniece Laura Penele aizvadījusi stabilu sacensību nedēļas nogali Lietuvā, startējot sacensībās “Horse Market Spring Tour 2019”, kur svētdien galvenajā "Grand Prix" maršrutā ar zirgu Dundas V.D.M. ieguva sesto vietu. Šis maršruts ar 145cm augstiem šķēršļiem bija arī pasaules ranga ("Longines Ranking") ieskaitē.

"Maršrutā bija vairākas āķīgas vietas, piemēram, trīskāršā sistēma ļoti tuvu stūrim, zirgs to pamana pēdējā brīdī. Laukums nav pārāk liels, sajūta ir līdzīga kā lecot manēžā, šķēršļi nāca viens pēc otra, nebija laika atvilkt elpu. Man paveicās, ka izlozēju 38. kārtas numuru, līdz ar to varēju paskatīties dalībniekus, kuri leca sākumā,” Latvijas Jātnieku federācija citē Peneli.

Maršrutā kopā startēja 45 dalībnieki, deviņi dalībnieki pamatmaršrutā nefinišēja, bet vienpadsmit pamatmaršrutu veica bez soda punktiem un par galīgo vietu sadalījumu cīnījās pārlēkšanā.

“Man galvenais uzdevums bija pamatmaršrutu izlekt tīri un iekļauties laika normā, jo lielā dalībnieku skaita dēļ, tā bija uzlikta diezgan īsa, tāpēc jau pamatmaršrutu gāju līdzīgi kā ātruma maršrutu, lai nedabūtu vienu soda punktu par laika normas pārtērēšanu. Diemžēl, pārlēkšanā vienu šķērsli nogāzām, bet tik un tā esmu priecīga, ka spēju uzrādīt stabilu rezultātu, visas dienas ierindojoties godalgotajās vietās,” saka sportiste.

Penele šo sacensību otrajā dienā ar zirgu Dundas V.D.M. tikpat spēcīgā konkurencē izcīnīja uzvaru lielā apļa maršrutā, bet pirmajā dienā ierindojās trešajā vietā.

Vēl uzvaru Latvijai šajās sacensībās izcīnīja arī Kristīne Egle ar ķēvi Casquetta, šis Latvijas duets startēja CSI2* “Gold Tour” maršrutā ar 125cm augstiem šķēršļiem. Tikmēr Irina Grase ar ķēvi Ceilona sestdien CSI1* “Bronze Tour” finālā ieguva trešo vietu, Aigars Bregže startēja CSI2* “Platinum Tour” maršrutā ar šķēršļu augstumu 130cm un ar ķēvi Val Di Sole ieguva 7.vietu.

Ceturtdien, pirmajā sacensību dienā Latvijai vairākas ceturtās vietas - Andis Vārna ar High Point VDL to ieguva jaunzirgu maršutā 6-7 gadus veciem zirgiem. Kristīne Egle ar ķēvi Casquetta 125cm augstajā “Gold Tour” maršrutā, bet Una Adamoviča bija ceturtā 115cm augstajā “Silver Tour” maršrutā.

Otrajā sacensību dienā maršrutā 6-7 gadus veciem zirgiem veiksmīgākais Latvijas duets bija Valters Celms ar ķēvi Caransa, abi ieguva 5.vietu. “Gold Tour” maršrutā ar 125cm augstiem šķēršļiem otrajā dienā Latvijai divas vietas pirmajā sešiniekā - uzvaru izcīnīja Kristīne Egle ar ķēvi Casquetta, bet sesto vietu ieguva Aleksandrs Šakurovs ar Grietje G.

Latviju “Horsemarket Equestrian Spring Tour 2019” CSI2* sacensībās pārstāvēja septiņi sportisti, bet CSI1* sacensībās četri sportisti. Sacensības Lietuvā turpināsies arī nākamajā nedēļas nogalē, kad "Grand Prix" maršruts būs arī Pasaules kausa ieskaites maršruts.


Annija Rulle-Titava. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Siguldiete Rulle-Titava triumfē Latvijas Universiādes badmintona turnīrā

Latvijas XXXIV Universiādes badmintona turnīrā par absolūto čempioni kļuva Rīgas Ekonomikas augstskolas pirmkursniece Annija Rulle-Titava, uzvarot gan sieviešu vienspēlēs, gan arī sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Vīriešeim divi tituli Oskaram Sauītim.
Latvijas pārstāvji uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvēji uzvar Baltijas čempionāta 1. posmā Viļņā

No 13. līdz 14. aprīlim Viļņā norisinājās Baltijas čempionāta pirmais posms stenda šaušanā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas pāsrstāvji.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".