Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētājas Gulbe un Pušpure pieteikušās uz Rio pēdējo atlasi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Airētājas Gulbe un Pušpure pieteikušās uz Rio pēdējo atlasi
Elza Gulbe kontinentālajā čempionātā (2016)
Foto: Detlev Seyb / worldrowing.com

22.-24. maijā Lucernā, Šveicē risināsies pēdējās kvalifikācijas sacensības akadēmiskajā airēšanā pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Latviju pārstāvēs arī valsts labākā airētāja Elza Gulbe, viena no favorītēm būs Īrijas latviete Sanita Pušpure.

Eiropas čempionāts maijā bija sava veida ģenerālmēģinājums pirms olimpiskās atlases pēdējām sacensībām. Tiesa, sieviešu vieninieku fināls notika sarežģītos apstākļos, līdz ar to sasniegtie ātrumi nebija tie labākie. Kā jau ziņots, Elza Gulbe pirmoreiz airēja pieaugušo A finālā, turklāt izcīnīja sudraba medaļu, savukārt Sanita Pušpure otro reizi karjerā ieguva kontinentālo bronzu.

Sieviešu vieniniekos Lucernā tiks sadalītas trīs ceļazīmes uz Rio. Tiek lēsts, ka izšķirošajā cīņā viena no favorītēm būs Sanita Pušpure, kura arī uz Londonas olimpiādi tika pēdējā brīdī. Patlaban izskatītās, ka arī Elza Gulbe varētu nopietni pretendēt uz Rio. Pēdējai atlasei pieteikušās 13 sportistes, līdz ar to sacensības sāksies ar priekšbraucieniem, tālāk būs divi pusfināli, bet lielajā finālā sešas sportistes sadalīs trīs biļetes uz olimpiskajām spēlēm.

Starp pieteiktajām airētājām ir arī viens nosacīts pārsteigums. 2014. gadā varenā jaunzēlandiete Emma Tviga starptautiskajā arēnā izcīnīja tikai uzvaras un bija savas karjeras spicē, taču pēc tam vairs nerādījās. Kā tagad izrādās, minētā jaunzēlandiete uz laiku pameta airēšanu un pievērsās studijām. 2016. gada februārī viņa atgriezās ar startiem Jaunzēlandes čempionātā, savukārt gaidāmie Lucernas mači būs atgriešanās starptautiskajā apritē. Emma Tviga tagad kotējas kā pēdējās atlases galvenā favorīte.

Pieņemot, ka viena biļete uz Rio jau ir "rezervēta", vairākas sportistes pretendēs uz atlikušajām divām ceļazīmēm. Jaunzēlandes federācija šeit min trīs airētājas - Elza Gulbe (Latvija), Sanita Pušpure (Īrija), Jekaterina Karstena (Baltkrievija). Jāpiemin arī Londonas olimpisko spēļu vicečempione Fī Udbija Ērihsena (Dānija) - pēdējā laikā viņai nav sevišķi veicies, taču izšķirošajos mačos pieredzējusī sportiste var izšaut.

Latvija tiks pārstāvēta arī vīriešu divniekos, kur starp 12 laivām gatavojas mūsu divnieks Gints Zunde / Dairis Adamaitis. Šajā konkurencē tiks sadalītas divas olimpiskās ceļazīmes.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com

  +1 [+] [-]

, 2016-05-13 17:38, pirms 8 gadiem
Tātad par otro un par trešo vietu, droši!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-13 17:52, pirms 8 gadiem
Kad ir kanoe kvalis?

  +1 [+] [-]

, 2016-05-13 19:46, pirms 8 gadiem
Japaciinas,savadak RIO sastavs diezgan parets izskatas.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-13 20:08, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kad ir kanoe kvalis?
18,19.maijs. Duisburga.