Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zirgu treneris diskvalificēts uz 34 gadiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zirgu treneris diskvalificēts uz 34 gadiem
Foto: paulickreport.com

ASV zirgu treneris Bobijs Martiness diskvalificēts uz 34 gadiem.

Dokumenti, kas iegūti Ņūmeksikas sacīkšu komisijā, liecina par pārkāpumiem, kas saistīti ar zirgiem, kuru dopinga testi bija pozitīvi 2019. gada jūnijā. Pārkāpumi konstatēti ārpussacensību laikā, atrodoties Ņūmeksikas štata dienvidos. Martinesa trenēto zirgu organismos atrasta aizliegtā viela ostarīns veicina muskuļu augšanu.

Ar komisijas lēmumu Martinesam uzlikts naudas sods 480 000 ASV dolāru apmērā, turklāt līdz 2054. gadam viņš nevarēs pretendēt uz licenci šajā štatā. Trenera diskvalifikācijas laikā Martinesa trenētie vai viņa īpašumā esošie zirgi nebūs tiesīgi piedalīties sacensībās Ņūmeksikā.

Treneris uzskata, ka sods ir pārāk bargs, 30 gadus ilgajā karjerā līdz šim nekad nav izdarījis smagus pārkāpumus. Šajā gadījumā faktiski netrenēja šos zirgus, bija treneris tikai uz papīra. "Vienīgais, pie kā esmu vainīgs, ir sava vārda aizdošana," saka sodītais, kurš trenera karjerā nopelnījis gandrīz 13 miljonus ASV dolāru.

Martinesam vēl ir iespēja pārsūdzēt komisijas lēmumu.

Cerot ierobežot koronavīrusa izplatīšanos, zirgu sacīkstes Ņūmeksikā tika pārtrauktas, jo ir slēgti nebūtiski uzņēmumi, kazino un citas vietas, vienkopus nedrīkst pulcēties vairāk par četriem cilvēkiem.

Izmantotie resursi:
American Quarter Horse Association
AP / espn.com