Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valmierā noskaidroti labākie Latvijas čempionātā 10 dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valmierā noskaidroti labākie Latvijas čempionātā 10 dejās
Apbalvošana jauniešu grupas finālistiem.

Nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā sporta centrā tika aizvadīts Latvijas Sporta deju federācijas un SDK “Saltāre” rīkotais valsts čempionāts10 dejās apvienotajās abās deju programmās – 5 Standartdejas (ST) un 5 Latīņamerikas (LA) dejas. Visās čempionāta grupās kopā sacentās 87 deju pāri.

Trešo gadu pēc kārtas Valmierā norisinājās Latvijas čempionāts sporta dejās, tāpat kā 2016. gadā noskaidrojot labākos 10 deju programmā. Pieaugušo grupā (19-35 gadi) otro gadu pēc kārtas favorīta statusu apliecināja un par uzvarētājiem kļuva Eiropas čempionāta finālisti Marts Puniņš un Dana Jākobsone (“Dūšas deju skola”). Savukārt stabilā otrajā vietā ierindojās pagājušā gada jauniešu vicečempioni Vladislavs Pečens un Aliaksandra Bahusheviča ("Dūšas deju skola"), bet trijnieku noslēdza Arturs Tagirovs ar Rebeku Čerepanovu (“Dance4you”). U21 grupā krietni pārāki par konkurentiem bija Pečens ar Bahusheviču, nopelnot otro medaļu. Tikmēr pie pirmajām godalgām karjerā valsts čempionātos tika otrās un trešās vietas ieguvēji – siguldieši Marks Cimmermanis/Evelīna Zelča (“Zīle”) un rīdzinieki Haralds Lūkins/Jeļizaveta Šlenska (“Stars”).

Jauniešos (16-18.g.) savu pārākumu nodemonstrēja un pirmo vietu izcīnīja Danils Sitovs ar Violetu Levčenko (“Škutāna deju skola”). Gaidītais spraigais duelis par otro vietu nesanāca, jo liepājnieki Gints Gredzens/Betija Kaire (“Lesto”) visās desmit dejās pārspēja sīvākos konkurentus no Rīgas Edgaru Elbertu/Mariju Reču (“Rihtera deju skola”), abiem pāriem pirmo reizi nopelnot godalgotās vietas valsts čempionātā. Kā jau to varēja gaidīt, Junioriem II (14-15.g.) otro titulu šogad ieguva Artūrs Biele/Marija Kravčuka (“Dzintars”). Ar labāku rezultātu LA dejās uz otro vietu pakāpās rīdzinieki Roberts Punka/Karīna Kārkliņa (“Vecrīga”), bet, par vienu punktu apsteidzot savus kluba biedrus, pie otrās bronzas šajā gadā tika rīdzinieki Arsēnijs Pāls/Ksenija Razina (“Mirada”).

Konkurentiem neatdevuši nevienu no 8 dejām, Junioriem I (12-13.g.) titulu nosargāja Ernests Dimants/Marija Paščenko (“Daces deju skola”), bet uzvarētāji ST deju čempionātā Oļegs un Anna Bērziņi (“Dūšas deju skola”) šoreiz ieņēma stabilu otro vietu. Ļoti līdzīgā cīņā Elans Vilemanis/Emīlija Tālberga (“RV Studio”) izcīnīja trešo vietu. Tikmēr Senioru grupā pirmais trijnieks bija šāds: Romualds un Ilona Jokšas (“Timšāna DS”), Sergejs un Kristīne Latņikovi (“Deju studija 7”), Juris un Oksana Auziņi (“Rihtera deju skola”).