Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunajām paukotājām divas medaļas Eiropas ieskaites turnīrā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunajām paukotājām divas medaļas Eiropas ieskaites turnīrā
Jekaterina Solodkiha (no kreisās), Emīlija Maslobojeva un Juta Mālniece. Foto no Maslobojevas Facebook profila

Latvijas jaunās paukotājas ar špagu nedēļas nogalē izcīnījušas divas medaļas Polijas pilsētā Poznaņā notikušajā Eiropas ieskaites turnīrā kadetēm - Juta Mālniece mājās vedīs Ādama Mickeviča Universitātes kausu par izcīnītu trešo vietu individuālajās sacensībās, kā arī tika iegūts sudrabs komandu cīņā.

Uz Poznaņu ar treneriem Annu un Vladimiru Anaņiniem bija devušās septiņas paukotājas - Jekaterina Solodkiha, Juta Mālniece, Emīlija Maslobojeva, Anastasija Parhomenko, Olga Sitova, Karīna Elizabete Ramane Bendika un Gabriela Sinkoviča.

Individuālajās sacensībās Solodkiha un Mālniece uzvarēja visos kvalifikācijas dueļos. Līdz ar to izlases līdere Solodkiha izslēgšanas turnīram kvalificējās ar otro numuru, bet Mālniece kā sestā. Kvalifikāciju pārvarēja arī Maslobojeva, Parhomenko, Sitova un Sinkoviča, bet Bendika turnīru noslēdza ar 168. vietu starp 189 sportistēm.

Turpmākajās cīņās Solodkiha sagrāva trīs no savām pretiniecēm, tomēr astotdaļfinālā ar 12:15 piekāpās Lenai Džeikobai no Jaunzēlandes, kura cīņu iepriekš ar identisku rezultātu bija apturējusi arī Maslobojevu. Tikmēr Mālniece ne tik graujoši, bet startēja ļoti pārliecinoši, uzvarot Singapūras, Ukrainas, Polijas, Rumānijas un Ungārijas sportistes. Viņa zaudēja vien pusfinālā, kur ar 9:10 atzina vēlākās sacensību uzvarētājas Enijas Linas no Kanādas pārākumu un tika pie bronzas medaļas.

No pārējām Latvijas sportistēm Solodkiha tika pie devītās vietas, Maslobojeva tika klasificēta 21. pozīcijā, Sinkoviča ierindojās 81. vietā, bet Parhomenko un Sitovai bija attiecīgi 97. un 112. vieta.

Svētdien notika komandu sacensības, kur Latvijas pirmā komanda ar trim izlases līderēm Solodkihu, Mālnieci un Maslobojevu sagrāva Zviedriju 2 (45:13), Poliju 2 (45:20), Zviedriju (45:24) un Rumāniju (44:20), bet finālā ar 38:42 piekāpās Polijai. Tikmēr Latvijas otrā komanda (Sitova, Parhomenko, Sinkoviča un Ramane-Bendika) pirmajā duelī ar 22:45 zaudēja Ungārijai un sacensības noslēdza 24. vietā starp 37 komandām.

Šī ir otrā reize šosezon, kad Latvijas paukotājas tikušas pie medaļas Eiropas ieskaites turnīrā - oktobrī Slovākijā viņas guva otro vietu komandu sacensībās. Pērn pavasarī Mālniece, Solodkiha un Maslobojeva bija ceturtās Eiropas kadetu čempionātā. Tāpat Solodkiha ieguva 13. vietu pasaules kadetu čempionāta individuālajās sacensībās, paliekot pavisam nedaudz aiz kvalificēšanās robežas jaunatnes olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
Juta Mālniece izcīna 3.vietu kadetu ieskaites...